131019098
28 Mart 2024, Perşembe

HALK-LİS YENİ MÜFREDATA TEPKİLİ

8 Eylül 2017, Cuma 06:37

     


Halkçı Liseliler (Halk-Lis), yeni eğitim öğretim döneminde bazı ders kitaplarından Atatürk ile ilgili içeriklerin çıkarılmasına tepki gösterdi. Halk-Lis İzmir İl Yönetim Kurulu ve CHP Aliağa İlçe Teşkilatı Üyesi Baran Deniz, Atatürk Devrimleri ile Cumhuriyet'in sahibi ve bekçisi olduklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatına göre 5. sınıf öğrencilerinin okuyacağı Sosyal Bilgiler kitabından Atatürk ile ilgili kısımların çıkarıldığını söyleyen Halk-Lis İzmir İl Yönetim Kurulu ve CHP Aliağa İlçe Teşkilatı Üyesi Baran Deniz, tüm Halk-Lis teşkilatları olarak duruma tepkili olduklarını dile getirdi. Ülke genelindeki tüm Halk-Lis’lilerin yaptıkları açıklamalarla tepkisini belirttiğini söyleyen Deniz, “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklarıyla birlikte kurulan şanlı Cumhuriyet'imiz tarihi boyunca Cumhuriyet ve Devrimlerin Bekçilerini gördüğü kadar karşı devrimcileri de görmüştür. Fakat ne karşı devrimciler ne de Laiklik düşmanları Atatürk Gençliği'ni yıldıramamıştır, yıldıramaz da.” dedi.

“DEVRİMLER İLE CUMHURİYET'İN SAHİBİ VE BEKÇİSİYİZ”

Ülkemizin artan terör olayları ve ardı arkası kesilmeyen saldırılar karşısında Atatürk İlkelerini rehber alması gerektiğini ifade eden Baran Deniz, yaptığı açıklamada, “Ülkemizi işgal altından çıkarıp bugünlere getiren bu düşünce sistemi, eminiz ki bugün de ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya yardımcı olacaktır. Biz gençler ise Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında yürümeliyiz. Okullarımızda Atatürkçülük dersimizi iyi dinleyerek ders çalışmalıyız! Halkçı Liseliler olarak açıkça söylüyoruz ki; ülkemizin kuşkusuz en önemli vazifesi Atatürk'ü anlamak ve Cumhuriyeti'ni yaşatmaktır. Atatürkçülük dersimiz biz gençlerin onuru ve örnek alınacak bir dersidir. Kimse dersimize dokunamaz. Gerici söylemlerinizi kendinize saklayın. Halkçı Liseliler var olduğu sürece Atatürk'e, Atatürkçülük'e saldıramayacaksınız. Türk genci devrimler ile Cumhuriyet'in sahibi ve bekçisidir.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler