131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DURMAZ, “SİYASİ MÜCADELEMİZ DAHA DA GÜÇLÜ OLACAK”

9 Ocak 2018, Salı 06:45

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Deniz Yücel’in başkan seçildiği, hafta sonu gerçekleştirilen CHP İzmir İl Kongresi’ni değerlendirdi. Durmaz, kurultay delegelerinin de belirlendiği kongrede, seçilen 52 delege içinde en çok oy alan 6. delege oldu.

CHP İzmir İl Kongresi, hafta sonu Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Gece saatlerine kadar süren kongrede, Utku Gümrükçü 234 oy, Deniz Yücel ise 355 oy aldı. Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı oldu. Yücel, kongrenin ardında yaptığı açıklamada, “Burada tek bir kazanan var o da Cumhuriyet Halk Partisi. Biz 8 Ocak'tan itibaren cumhuriyet sevdalıları olarak birleşip bütünleşerek 2019 yılındaki mücadelemiz için saflarımızı sıklaştıracağız. Utku kardeşim de çok değerli, çok centilmence bir yarış sergiledi. Herkesi parti çalışmalarına dahil edeceğiz. Utku kardeşim de çok başarılı bir arkadaşım. Kendisinden de çalışmalarımızda faydalanacağız.” diye konuştu.

DURMAZ KURULTAY DELEGESİ OLDU

CHP İzmir İl Kongresi’ne Aliağa’dan da il kongresi delegelerinin yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, ana kademe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede il yönetim kurulu listesinden sonra kurultayda oy kullanacak 52 İzmir delegesinin isimleri de belli oldu. Tüm ilçe başkanlarının kurultay delegesi olduğu kongrede, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz 52 delege içinde en çok oy alan 6. delege oldu.

“DEĞİŞİM VE YENİLENME AÇISINDAN SEVİNDİRİCİ”

Kongre sonrası bir değerlendirmede bulunan Özcan Durmaz, “Coşkulu bir İzmir İl Kongresi yaşadık. Demokrasinin ve aydınlığın beşiği İzmir’e yaraşır, partinin kendi içindeki gündemi ile Türkiye gündeminin değerlendirdiği bir kongre yaptık. İki genç adayımız yarıştılar. Partimiz adını da son derece sevindiricidir. İzmir gibi Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisinde, yönetim kademelerinden başlayarak çok genç arkadaşlarımıza il başkanlığı gibi bir sorumluluk verilecek noktaya gelinmiş olması, değişim ve yenilenme açısından son derece sevindiricidir. Bu anlamda İzmir’de İl Başkanlığı için yarışan iki genç arkadaşımızdan birisi il başkanımız oldu. Kendisini tebrik ediyoruz.” dedi.

“YENİ KADROMUZLA İZMİR’DEN EN İYİ SONUCU ÇIKARACAĞIZ”

Kongrenin kazananının ya da kaybedeninin olmadığını vurgulayan Durmaz, “Bu, parti içinde bir görevlendirme yarışıdır. Her iki adayımız da birbirinden değerliydi. Yenilenen il yönetimimizle İzmir’deki kongre sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonra partimizin dışa dönük siyasi mücadelesini dünkünden daha güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz. 2019’da gözüken öncelikle yerel, sonrasında da genel seçimlerde yeni kadromuzla İzmir’den en iyi sonucu çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler