131019098
29 Mart 2024, Cuma

İYİ PARTİ KONGREYE GİDİYOR

9 Şubat 2018, Cuma 07:01

     


İyi Parti Aliağa İlçe Yönetimi, hafta sonu gerçekleştirilecek ilk olağan genel kurulları öncesi ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi.

İyi Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, 11 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan 1. Olağan İlçe Kongresi öncesinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan’ın yanı sıra, İlçe Yöneticileri Yavuz Adar, Mehmet Şimşek ve Nermin Doğan katıldı. İYİ Parti İlçe Başkanı Karaşan, 11 Şubat tarihinde Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak olan İlçe Kongreleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelmek ve kongre sonrasında parti çalışmalarına yönelik olarak bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlediklerini kaydetti.

KARAŞAN, “KONGRE SONRASI SİYASİ ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLECEK”

11 Şubat’ta İzmir’in 26 ilçesinde İyi Parti İlçe Başkanlığı Kongrelerinin yapılacağını kaydeden Karaşan, bu yoğunluğa rağmen Aliağa İlçe Kongresi’ne İl Yönetiminden isimlerin de konuk olarak katılacağını belirtti. Karaşan, şu ana kadar tek ilçe başkan adayının kendisini olduğunu, ancak başka bir aday çıkarsa da en demokratik hakkı olduğunu sözlerine ekledi. 27 asil, 27 yedek yönetimin kurulu üyesi seçeceklerini belirten Karaşan, 12 il delegesi ve 3 de yedek il delegesi seçeceklerini ifade etti. Karaşan, kongreyi 102 parti üyesinin katılımıyla yapacaklarını söyledi. Kongre sonrasında, siyasi çalışmalara biraz daha ağırlık vereceklerini vurgulayan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Karaşan, ilçe kongresinin ardından sahaya ineceklerini, köy organizasyonlarının olacağını, bununla ilgili plan ve programlar yapacaklarını belirtti.

PARTİYE KATILIM ORANLARI

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Karaşan, partilerinin Aliağa ilçe başkanlığına katılımın yüzde 30 seviyesinde daha önce hiçbir partiye üyeliği olmayan kişilerden, yüzde 30'luk bir diliminin MHP'den istifa edip gelenlerden, üçüncü bir yüzde 30’luk bölümünün ise AK Parti’den gelenlerden oluştuğunu ifade etti. Karaşan, geri kalan yüzde 10'luk dilimde ise ANAP, Demokrat Parti, Doğruyol Partisi ve CHP'den gelenlerin olduğunu belirtti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler