131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ACAR’A BİR TEPKİ DE ADD’DEN

9 Mart 2019, Cumartesi 06:59

     


Aliağa Belediye Başkanı ve AK Parti İle MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, geçtiğimiz günlerde yerel seçim kampanyası kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Acar’ın seçim ofisinden servis edilen haber metnine ADD Şube Başkanı Erol Ertürk’ten tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar yerel seçim kampanyası kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi’nin de içinde bulunduğu derneklere ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında bazı basın organlarında yayımlanan ve Serkan Acar ile görüşülmeyen hususların haber yapıldığı gerekçesiyle ilk olarak Alevi Kültür Derneği Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü açıklamalarda bulunmuştu. Aynı konuyla ilgili bir açıklama da Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk’ten geldi.

“Görüşülmeyen hususların haber yapıldığını üzülerek gördük”

Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk yayınladığı mesajda şu ifadeler yer verdi; “Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar 05 Mart 2019 Salı günü Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubemize bir nezaket ziyareti yapmıştır. Bu nezaket ziyaretinde Derneğimizce önemli görülen konularla ilgili sorular sorulmuş ve Sayın Serkan Acar tarafından bugüne kadar gerçekleştirdiği icraatlara yönelik bilgiler verilmiştir. Bu ziyaretten sonra bazı basın organlarında yayımlanan ve derneğimizde Sayın Serkan Acar ile görüşülmeyen hususların haber yapıldığını üzülerek gördük. Belediye Basın Yayın Bürosunca hazırlanarak Aliağa ve İzmir’deki yazılı ve görsel basın kuruluşlarına gönderilen, ziyarette görüşülmeyen ve konuşulmayan konuların medyaya haber olarak sunulmasını esefle karşılıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği dün olduğu gibi bugün de bölücü, etnik ve mezhepsel siyaset yapan partiler hariç, bütün siyasi partilere eşit mesafede durmaktadır. Etik değerlerimiz, Derneğimiz üzerinden kişilerin siyasi propaganda yapmalarını asla kabul etmez. Kamuoyuna ve basına saygıyla duyurulur.”.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler