131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BÜYÜKŞEHİRDE ‘SOYER’ DÖNEMİ BAŞLADI

9 Nisan 2019, Salı 06:19

     


31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, dün İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Soyer, mazbatasını aldıktan sonra 15 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Aziz Kocaoğlu'ndan koltuğu devraldı.

Tunç Soyer, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 58.10 oy oranı ile İzmir'in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Soyer, dün İzmir İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Soyer'e, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti. Tarihi milattan önce 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bir şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşadığını ifade eden Tunç Soyer, “İzmir'in 35. belediye başkanıyım. Gerçekten büyük bir gurur. Bugün aynı zamanda efsane belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina'nın doğum günü. Onun efsanesine de sahip çıkacağım. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onu da büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Ankara'da, İstanbul'da o koltuğu boşaltmayanlara da ders olur umarım. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım.” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, “1954 yılından beri partinin neferiyim”

Tunç Soyer, mazbatasını aldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Aziz Kocaoğlu'ndan koltuğu devraldı. Devir teslim töreninde de çok sayıda partili Tunç Soyer'i yalnız bırakmadı. Partilileri ve yeni seçilen meclis üyelerini tebrik ederek bir konuşma yapan Aziz Kocaoğlu; "15 yıl geldi geçti. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensubuyuz. Ben 4 yaşında ilçe yönetim kurulunda maskot gibi dolaştığımı, 6 yaşında mahallede sandık başında hanımlara, beylere neye oy veriyorsam ona oy attırmaya çalışıyordum. 1954 yılından beri partinin neferiyim. Nasip oldu önce Bornova'ya, sonra Piriştina’nın ani vefatı ile meclisimiz beni Büyükşehir belediye başkanı yaptı. Sonra da 15 yıl İzmir’in problemleri ile uğraşmaya çalıştım." dedi.

Tunç Soyer’e başarılar diledi

Seçimin bir yarış olduğunu ifade eden Aziz Kocaoğlu, “İstanbul'da bir dolap çevrilmek isteniyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sadece CHP'liler değil 82 milyon, eğer ilerlemek istiyorsa, çağı yakalamak istiyorsa, insan haklarını korumak istiyorsa, ekonomisini büyütmek istiyorsa mutlaka bu seçimlerde Millet İttifakı'nın yanında yer almak zorundadır. Bu hem bizim hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin hem de 82 milyon vatandaşın görevidir. Verdiğin oya da vermediğin oya da sahip çıkacaksın. Yarın sana yapılmasını istemediğin bir şeyi kimseye yapmayacaksın. Türkiye'nin en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. İzmir'in birçok özelliği var. 1, İzmir'in kadınları. Her koşulda demokrasiye ve yaşam felsefelerine İzmir duruşuna destek oldular, hiç bir zaman taviz vermediler. 2, İzmir'in efeleri. İzmir'de 17 senedir AK Parti ‘bana oy ver, sana yatırım yapacağım' diyor. Ve oyla tehdit ederek seçimde başarısız çıktığında gereken yatırımı yapmıyor. Ama İzmir duruşu ile Akdeniz'in tarih boyunca en çağdaş kenti olması nedeniyle 'yapmazsan yapma, ben ilkelerimden taviz veremem' dedi, demeye de devam edecek. İzmir'e hizmet etmek, duyguların en yücesi. Ben bu duyguyu 15 yaşadım. Tunç Başkanımız da dilerim uzun süre bu duyguyu yaşar, başarılı olur." dedi.

Soyer, “Değişimin öncü kenti olmak zorundayız”

Aziz Kocaoğlu'nun bir konuşma yapan Tunç Soyer ise konuşmasının başında Aziz Kocaoğlu'nun başarılarını övdü. Soyer, “Büyük işlere imza atan Kocaoğlu'nun arkasından bu yola çıkacak olmam dolayısıyla, büyük bir avantajla başlıyorum. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki zorlukları da var. Onun yükselttiği bayrağı aşağı indirmemek gibi bir sorumluluk var. Türkiye'de büyük bir dönüşüm başladı. Bunun öncü kenti olmak zorundayız. Asla bitmeyecek denilen, değişmeyecek dediğimiz iktidar, 1 Nisan itibari ile değişmeye başlıyor. Türkiye'de yerelde başka bir şey olmaya başladı. Türkiye yerelden başlayarak, değişecek ve bu değişimin öncü kentlerinden biri İzmir olacak. Bu büyük bir gurur. Zorluklarını bilerek yola devam etmemiz lazım. Bize düşen demokrasiye sahip çıkmak." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler