131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MİLLET İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI

9 Nisan 2019, Salı 06:21

     


Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Aliağa Belediye Meclis Üyeleri mazbatalarını aldı.

CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Aliağa Belediye Meclis Üyeleri İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. CHP Parti Binası’nda toplanan Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyeleri mazbatalarını almak için İlçe Seçim Kurulu’na geçti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz mazbata alma töreninde Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyeleri’ni yalnız bırakmadı. Yedek üyeler de İlçe Seçim Kurulu’na gelerek mazbatalarını aldı.

“Aliağamıza hayırlı olsun”

Mazbatalarını teslim alan meclis üyeleri ve partililer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak için geldi. CHP çelenginin anıta sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit bir konuşma gerçekleştirdi. Cirit, “Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, İYİ Partililer biz bugün çok önemli bir görevi yerine getirmek için buradayız. 31 Mart seçimlerinden sonra 25 kişilik belediye meclis üyeliğinin 14’ünü Millet İttifakı olarak aldık. Bu görevin ne kadar ağır bir görev olduğunu, sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunu hepimiz bilincindeyiz. Bazen düşünüyorum. Biz neden her önemli görevin sonunda Atamıza geliyoruz? Atamıza gelmemizin çok önemli bir sebebi var. Biz burada saygı duruşunda ‘neden buradayız?’ diye soruyoruz. Kendi kendimize sözlerimizi veriyoruz. İstiklal Marşı’mızla imzamızı atıyoruz. Bugün bizim buraya geldiğimizdeki sözümüz şudur, CHP’liler İYİ Partililer ve ya vatandaş olarak bizler iyi bir Türkiye vatandaşıyız. Aliağa halkının haklarını korumak için, Aliağa halkının çıkarı için ne yapması gerekiyorsa yapmak konusunda meclis üyelerimize desteğiz demek için buradayız. Meclis üyelerimiz bütün yükün beş yıl boyunca üstlerinde olduğunu biliyorlar. Haktan hukuktan ayrılmadan, kendilerini bilen seçmenlerin oylarına ihanet etmeden ve Aliağa halkının bütün çıkarlarını koruyaraktan, doğruya doğru, yanlışa yanlış deme cesaretini göstererekten hareket edecekler. Ben çıktıkları bu yolda hepsine başarılar diliyorum. Hepinizin bu işi en iyi şekilde yapacağına inancımız tam. Yolunuz açık olsun. Aliağamıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Toplu olarak çektirilen fotoğrafların ardından çelenk sunma töreni son buldu.

Millet İttifakı’nın Meclis Üyeleri

CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın meclis üyesi olarak mazbatasını alan 14 isim şöyle; Sedat Sarı (Kontenjan), Orhan Ulaşzade (Kontenjan), Sami Toydemir (Kontenjan), Oğuzhan Özşahin, Musa Özcan, Hakan Turan, Savaş Dağdeviren, Murat Erden, Miktad Topçu, Yasin Çıvlan, Seçil Adalet Işık, Mehmet Çelik, Gülten Taşbaş ve Berkay Aktaş.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler