131019098
19 Nisan 2024, Cuma

TUTUKLU 10 HDP’Lİ TAHLİYE EDİLDİ

9 Mayıs 2016, Pazartesi 06:45

     


İzmir’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan eski HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile il yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da aralarında olduğu 10 kişi, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA’nın haberine göre, yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan eski eski HDP İl Eş Başkanları Uğur ve Aykan ile il yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da aralarında yer aldığı 10 kişinin tutukluluk hallerine avukatları aracılığıyla itiraz edildi. İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, zanlıların adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Kararın ardından Uğur, Aykan ve Yılmaz'ın yanı sıra S.C.Ç, H.B, E.Ç, D.Y, M.G, H.Y ve C.S tahliye edildi.

ÖZBAY, “SUÇLARI LEGAL SİYASET YAPMAK”

Cezaevi önündeki karşılamaya çok sayıda partilinin katıldığını belirten HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gözaltına alınan İzmir İl Eş Başkanlarımız Cavit Uğur, Dilek Aykan ve il yöneticilerimiz yaklaşık 2 aydır tutukluydular. Suçları tamamen legal siyaset olan bu yoldaşlarımız başı dik cezaevine girip başı dik bir şekilde de çıktılar. Direnenler her zaman kazanırlar. 6 kadın yoldaşımız Şakran Cezaevi’nden diğer 4 erkek yoldaşımız ise Buca Kırıklar Cezaevinden dün serbest bırakıldılar, evlerine ve sevenlerine uğurlandılar. Darısı diğer arkadaşlarımızın başına” dedi.

24 KİŞİYİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

AA’nın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında Uğur ve Aykan'ın da bulunduğu 24 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin 3 Aralık 2015'te Dilan Kortak’ın İzmir’deki cenazesinde ‘terör örgütü propagandası’ yaptıkları iddia edilmişti.

"Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, izinsiz gösterileri organize etmek ve katılmak, güvenlik güçlerine mukavemet, polise havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırmak" suçlarından İzmir Adliyesine sevk edilen 24 kişiden 10'u tutuklanırken diğer 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler