131019098
29 Mart 2024, Cuma

BAŞKANLAR SONUÇLARI DEĞERLENDİRDİ

9 Haziran 2015, Salı 11:06

     


7 Haziran seçimi öncesinde yoğun çalışmalarla geçen seçim maratonun ardından Aliağa’da ilçe parti başkanları seçim sonuçları hakkında ilk değerlendirmeleri yaptı. AK Parti kanadı sonucu halkın bir uyarısı olarak yorumlarken, CHP Aliağa’dan yürütülen çalışmaların parti içi ayrılıkların birleşmelerle neticelenmesi ile başarının geldiği yönünde değerlendirme geldi. Barajı geçerek meclise giren HDP cephesinin değerlendirmesi ise partinin önemli bir zafere imza attığı yönünde. İşte başkanların 2015 Genel seçim sonucu değerlendirmesi...

DURMAZ, “SEÇMEN, OTORİTER REJİME HAYIR DEDİ”

Aliağa’da oyların yüzde 37’sini alarak birinci parti olan CHP’nin seçim sonrası oy oranını bir yıl önceki yerel seçim sonuçlarına göre değerlendiren CHP Aliağa Parti İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “İlçemizde oyunu, desteğini artıran ve yaklaşık olarak ikiye katlayan tek parti, CHP’dir” dedi. Durmaz, Ak Parti ve MHP’nin genel seçimden aldığı sonucu yine Aliağa’daki yerel seçim sonuçlarını dikkate alarak değerlendirdi. Durmaz, Ak Parti’nin yerel seçimlerde aldığı oyun 3 puan altına düştüğüne, MHP’nin ise Aliağa’da yerel seçimlerde aldığı oyun %40’ını kaybettiğine dikkat çekti. Yerel seçimlerde CHP’nin Aliağa’da yaşamış olduğu parçalanmayı, sonrasında yaptıkları çalışmalarla giderdiklerini ifade eden Durmaz, “ 7 Şubattan 7 Hazirana kadar tam 4 ay kesintisiz seçim çalışması yaptık. Yeniden bir araya gelmeyi beceremesek bugünkü başarıyı yakalayamazdık. Bu seçim Ülkemiz için de yeni bir dönemin başlangıcıdır. Parti devlet ve tek adam yönetimi haline gelen otoriter rejime seçmen “hayır” demiştir” dedi.

AKBULUT, “HALKIMIZ UYARDI, DİKKATE ALACAĞIZ”

Seçimden Aliağa’da yüzde 29.2 oy oranıyla 2. Parti olarak çıkan Ak Parti’yi halkın tecellisine inanan bir parti olarak nitelendiren AKP Aliağa İlçe Parti Başkanı Yaşar Akbulut, “Burada tek başına partimizi iktidara getirmedi diye halka aptal diyemeyiz. Halk kendi iradesini göstermiştir. Demokrasinin gereği tablo bu şekilde ortaya çıkmıştır. Biz 13 yılın sonunda yine 1. Partiyiz. Muhalefetin yüzde 25’lerde gezmesini hala başarı görmesi, diğerinin yüzde 16’yı iyi bir sonuç olarak değerlendirmesini anlamak mümkün değil. Türkiye’nin tekrar koalisyonlar ortamına dönüşmesini hiç istemedik. Biz dünden farklı değiliz. Aliağa teşkilatı olarak inandığımız değerler parti ismiyle sınırlı değil. Halkımız arada bir uyarı veriyor. Bu uyarıyı dikkate alacağız. Davamız için gereken çabayı göstermeye devam edeceğiz.

ÖZBAY, “HDP TARİHİ BİR ZAFER KAZANDI”

Aliağa’da yüzde 11.1 oranında aldığı oyla 4. Parti olan HDP’nin seçimden tarihi bir zaferle çıktığını ifade eden HDP Aliağa Parti İlçe Başkanı Veysel Özbay, “Türkiye halkı bu seçimde tercihini barış, özgürlük ve demokrasiden yana kullandı diyerek Türkiye’nin her yerinde HDP’ye çıkan oyların barışa, kardeşliğe ve yeni bir yaşamın özlemine olan inancı ifade ettiğini belirtti. Özbay, “HDP ezilen yok sayılan ötekileştirilen, emekçinin umudu oldu, olmaya da devam edecektir. Seçimin sonucu tüm inançların kendini ifade etmesinin teminatı oldu” dedi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler