131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KADIN CİNAYETLERİ İÇİN DEVLETE ÇAĞRI

9 Haziran 2020, Salı 07:04

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, son günlerde artan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye, kadın cinayetlerinin önlenmesi amacıyla ceza indirimini kaldırmak dahil olmak üzere her türlü yasal düzenlemeyi yapmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için İYİ Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Hande Gök ve yönetimi basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Kadın Kolları adına İYİ Parti Aliağa İlçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğba Oktay okudu. Açıklamada Oktay, “Son yıllarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli-eğitimsiz, köylü-kentli, genç-yaşlı demeden tüm toplumda artış göstermektedir. Kadın cinayetleri bireysel olaylar ve olgular değildir. Devletimiz kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi amacıyla birçok uluslararası sözleşmeye taraf olup iç hukukta da bu konuda birçok yasal düzenleme yapmıştır. Ne var ki bugün gelinen noktada açıkça görüldüğü üzere sözleşme hükümleri yerine getirilmemekte, cezalar caydırıcı olmamakta, suçla mücadelede yetersiz kalınmaktadır. Devlet, kadına yönelik şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve kadını her alanda güçlendirmekle görevlidir. Kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadır. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır.” ifadelerine yer verdi.

“Çalışan kadınlar mobbinge maruz kalmaktadır”

Türkiye’de kadınların maruz kaldığı muamelelere değinerek sözlerine devam eden Oktay, “Türkiye’de kadınların yarısı çalışamamakta, çalışan kadınlar mobbinge maruz kalmaktadır. Kadınlarımız sokaklarda tek başına yürüyememekte, tecavüze uğramakta, sokak ortasında vahşice öldürülmektedir. Kadınlarımız boşanmak istediği için katledilmekte, kız çocuklarımız erkenden evlendirilmektedir. Bizler yalnızca kadın olduğumuz için maruz kaldığımız ayrımcılıkla, hukuki, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda eşit olmadığımız gerçeğiyle, en temel insan hakkımız olan yaşam hakkımızın güvence altında olmadığı gerçeğiyle her gün ve defalarca yüzleşiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Türklerde kadın; devlettir”

Kadınların Türk toplumundaki yerinden bahsederek sözlerine devam eden İYİ Parti Aliağa İlçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğba Oktay, “Ocak 1923'te Atamızın İzmir'de vatandaşlara hitap ederken söylediği gibi "Bir toplum cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. ". Bu noktada bizler İyi Parti ailesi olarak devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye, kadın cinayetlerinin önlenmesi amacıyla ceza indirimini kaldırmak dahil olmak üzere her türlü yasal düzenlemeyi yapmaya davet ediyor, iyi yarınlara kadınlarımız olmadan ulaşamayacağımızı biliyoruz. Korkmadan, özgürce yaşadığımız bir ülke istediğimiz çağrısını yenileyerek açıklamamızı Sayın Genel Başkanımızın şu sözleri ile sonlandırıyoruz; ‘Türklerde kadın; toplumun direğidir. Türklerde kadın; töredir, öğretendir, kadını da erkeği de yetiştirendir. Türklerde kadın; akıldır, toplumsal hafızadır. Türklerde kadın; devlettir. Türklerde kadın; "Kadın"dır.’” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler