131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÖYLE ‘GÖK’E BÖYLE CEVAP

9 Kasım 2018, Cuma 07:33

     


Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Şimşek, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Basın Danışmanı Şenol Gök’e ait bir internet haber sitesinde kendisi hakkında çıkan haberle ilgili açıklama yaptı.

MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Basın Danışmanlığını yapan, 2014 yerel seçimleri sürecinde AK Partili Aliağa Belediye Eski Başkanı Tansu Kaya’ya yakınlığı ile bilinen, Kaya ile bağını Acar’ın danışmanlığını yaptığı süreçte de hiç koparmayan Şenol Gök’ün, sahibi olduğu internet haber sitesinde yayınladığı siyasi içerikli haberlerde kullanılan ayrıştırıcı ve alaycı dil tepkilere neden oluyor. Yaklaşan 2019 yerel seçimleri öncesi çirkin bir dille yazılmış siyasi haberleri ardı ardına yayınlayan Gök, geçtiğimiz günlerde Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan Aydın Şimşek’in aday adaylığı başvurusuna yer verdiği haberde alaycı ifadeler kullandı.

“HABER SİTESİNİN SAHİBİ, BELEDİYE BAŞKANININ BASIN DANIŞMANI”

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Şimşek, kendisi hakkında çıkan habere şahsi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Aydın Şimşek, ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlığıyla yayınladığı açıklamada, “gunaydinaliaga.com adresi üzerinden internet haberciliği yapan bir medya kuruluşunda yayınlanan haber tarafımızı oldukça üzmüştür. Kastını aşan ve içerisinde alaycı cümleler barındıran haberin yayınladığı site sahibinin mevcut Aliağa Belediye Başkanı'nın basın danışmanı olarak halen görev yapıyor olması, haberdeki kasıt ve art niyeti zaten ortaya koymaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“HER DERDE MAYDANOZ DEĞİL, HER DERDE DEVA”

Aydın Şimşek açıklamasında, Şenol Gök’ün haberde kullandığı “her derde maydanoz” ifadesine sitem ederek, “Aydın Şimşek, 2014 yılından beri bölgede dokunmadık insan, sıkılmadık el bırakmadan çalışmalarına devam ederken; “her derde maydanoz” değil, gücü yettiğince her derde deva olmaya çalışmıştır. Beş yıldır da sadece kişisel imkanlarıyla, kimseden destek ve yardım beklemeden bölge halkının sevincine de üzüntüsüne de ortak olmuştur. Aydın Şimşek, bu zorlu siyaset yolculuğuna başladığı günden bu yana, şimdiye kadar sadece 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde milletvekili Aday Adayı olmuştur. Bunun dışında hiçbir görev için talebi, isteği ya da adaylığı söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Ak Parti’nin gönüllü bir neferi olarak “hiçbir paye beklemeden” çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Halkımızın hayır duası ve Aydın Şimşek’i içlerinden biri olarak kabul edip “ciddiye almaları” yeterli payedir.” dedi.

“GÜLÜNÇ VE HABERİ YAZANI KÜÇÜK DÜŞÜREN BİR İFADE”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Basın Danışmanı Şenol Gök’ün haber sitesinde yayınlanan haberdeki “sosyal medya adayı” tanımlamasının ise tamamıyla gülünç ve haberi yazanı küçük düşüren bir ifade olduğunu vurgulayan Aydın Şimşek, “Bu güne kadar Aliağa’nın en ücra köylerinde girilmedik ev bırakmayan Aydın Şimşek mi “sosyal medya adayı”dır? Bu güne kadar kilometrelerce yol kat eden, düğünde, cenazede, asker uğurlamasında, tarlada, hasatta halkın yanında olan Aydın Şimşek mi “sosyal medya adayı”dır? Seçimlere 3 ay kala ortalıkta görünüp birkaç gazete reklamı veren ve parti büyükleriyle çekilmiş üç beş fotoğraf paylaşarak prim yapmaya çalışanlar mı yoksa halkın her gün çarşıda, pazarda, çay ocağında, berberde görmeye alıştığı Aydın Şimşek mi “sosyal medya adayı”dır?” ifadelerini kullandı.

“TANSU KAYA’YI YOK SAYMAM MÜMKÜN DEĞİL”

İlgili haberde iddia edilen “Tansu Kaya’yı yok saydı” söyleminin ise tamamıyla yanlış, partisinin birlik ve bütünlüğünü hedef alan büyük bir yalan olduğunu söyleyen Şimşek, “Aliağa’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapma şerefine de erişmiş olan Sayın Tansu Kaya, görev yaptığı süre zarfında Ak Parti anlayışının farkını Aliağa’da yaşatmış, başarıyla görevini tamamlamış bir partilimizdir. Değil Tansu Kaya’yı, Aliağamızda Ak Parti bayrağını onur ve şerefle taşıyan, yücelten ve yükselten hiçbir partilimizi yok saymamız mümkün değildir. Ak Parti kişilerin değil, bir ülkünün, bir idealin partisidir. O ülkü ve ideal ise Türkiye’yi geçmişten gelen gücüyle geleceğe taşımak, insanımıza müreffeh ve huzurlu bir ülke inşa etmektir.” dedi.

“ESEFLE KINIYORUM”

Serkan Acar’ın basın danışmanını bu tutumundan dolayı esefle kınadığını dile getiren Aydın Şimşek, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Ben de, benden sonra aday adaylığını açıklayacak tüm partili arkadaşlarım da demokratik bir yarış sürdürecek ve bu yarış sonrasında parti büyüklerimiz, Genel Merkezimiz hangi ismi işaret ederse, onun etrafında kenetlenerek Aliağa’da Ak Parti bayrağını Tansu Kaya’dan sonra bir daha ve yeniden dalgalandırmak için canla başla çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Aydın Şimşek’in adaylık açıklama haberinde bir küçük kelime eksikliğinden böyle büyük yanlış anlaşılmalar çıkarabilmek için insanüstü bir gayret gösterdiği belli olan Sayın Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın basın danışmanını bu tutumundan dolayı esefle kınıyor; emeğini ve zamanını basın danışmanlığını yaptığı Serkan Acar ve partisi MHP için harcamasını salık veriyorum.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler