131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÜMİT DEVRAN: "HİZMETİN İNANCI, DİLİ, PARTİSİ OLMAZ"

9 Kasım 2018, Cuma 07:20

     


CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; hizmet makamlarının, inanç, dil, din, farklı siyasi görüş gibi kriterlerinin olamayacağını söyledi.

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran, bir kente, yöreye hizmetin birleştiren bir bakış açısıyla yapılması gerektiğini belirtti. Ümit Devran; “Temel hizmetler gibi yatırımlar da böyle ele alınmalı. Çöp topluyorsanız da bu böyle, bir kentsel dönüşüm yapıyorsanız da bu böyle olmalı. Çünkü ihtiyaç da, sorun da şehrin ortak sorunudur. Çözüm de ortak çıkar söz konusu ise çözümdür. Hele hele bir şehrin yaşayanlarını birbirine karşı, inanç, dil din ya da parti tercihine göre ayırmak ya da kayırmak asla kabul edilemez." diye konuştu.

Kangrene dönüşmemesi için...

Aliağa'nın, hızlı gelişen sanayisi ve aldığı devasa göç nedeniyle özel bir ilçe olduğunu hatırlatan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; belediyelerin, kent planlamasında ve yapacağı yatırımlarda gerçekçi, ihtiyaca dönük işler yapması gerektiğini belirtti. Geleceği planlamanın öngörü gerektirdiğini; Aliağa'nın da buna ihtiyacı olduğunu söyleyen Devran, sözlerini şöyle sürdürdü; " İlçemizin sanayi kenti kimliği, güçlenerek devam ediyor. İzmir ve bölge için konumu çok kritik bir noktada. Dolayısı ile ortaya, sağlık hizmetinden tutun, konut sorununa, trafikten imara pek çok mesele çıkıyor. Köklü çözümler üretilmedikçe de; sorunlar kangrene dönüşüyor. Bu kangren; ya bizi kolumuz bacağımızdan eder ya da öldürür. Böyle bir sonuç, halkımızı daha da perişan eder. Bu nedenle; akılcı tespitler ve işler yapmamız gerekiyor. Zaman kaybetmememiz gerekiyor. Bir yükselen değerdir Aliağa; böyle bir finali hak etmez. Halkıyla, sanayicisiyle, esnafıyla, yeni girişimcileriyle ortak bir zemin ve çıkar gözetilmeli. Tabi burada hizmet sorumlusu belediyeler de üstüne düşeni yapmalı, diğer kesimler de. Herkesin eşit paylaşımı, herkesin taşın altına elini koymasıyla mümkün."

Bilim, hukuk ve çıkarsızlık ...

Bilim, hukuk ve çıkarsızlık ilkelerini tekraralayan CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; " Tüm bunların zemini bilimsel çalışma, hukuka uygunluk ve çıkarsızlık olmalıdır. Çünkü, bilime dayanmayan iş yapbozcu iştir. Hukuka uygun olmayan, şaibeli. Bireysel çıkar peşinde olmak ise tam bir felaket. Bu nedenle; doğru, işinin ehli, fedakar bir ekibi ve şeffaf bir yönetim anlayışını önemsiyorum. Aliağa, herkesin. Burada yaşayanın, işçisinin, sanayicisinin, esnafının, çiftçisinin. Hizmet koltuklarına oturanlar gelir geçer. Ama ilçe halkı burada filizlenmeye devam edecek. Ben hak tabağına bugüne kadar fevasızca hiç göz dikmedim. Bundan sonra da dikmem, başkasına da diktirmem. Halkımızla tespit eder, uzman bir ekiple planlar ve uygularım. Her aşamasında da çıkar insanlarımıza hesap veririm." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler