131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA'NIN ADAYLARI KONUŞTU

10 Nisan 2015, Cuma 09:49

     


7 Haziran tarihinde yapılacak Genel Seçimler için listeler açıklandı. İzmir 2. BölgedenAliağa'da, Ak Partiden Tansu Kaya, Demokratik Sol Parti'den Mehmet Emircan partilerinden 9. sırada aday gösterildi. Tansu Kaya karardan memnun olduğunu açıklarken Mehmet Emircan adaylığı kabul etmeyeceğini açıkladı.

EMİRCAN, ''KARANLIKLARA KARŞI BİRLEŞEREK KURTULMAYI BEKLİYORDUK''

Aday gösterildiği için Parti yetkililerine teşekkürlerini sunan Demokratik Sol Parti İzmir 2. Bölge 9. sıra adayı DSP Aliağa İlçe eski Başkanı Mehmet Emircan yaptığı açıklamada, ''Öncelikle Genel Başkanımız ve İzmir İl Başkanımıza bana layık gördükleri bu görev için teşekkür ediyorum. Ancak biz ülkemizin iç ve dış güçler tarafından karanlıklara sürüklenmesine karşı siyasi parti amblemi fark etmeksizin birleşmelerin yaşanacağını bekliyorduk. Parti içi görüşmelerimizde de bu şekilde konuşulmuştu. Bu umudumuzu son ana kadar da koruduk. Malesef gerçekleşmedi biz de hüsrana uğradık'' ifadelerini kullandı.

EMİRCAN, 'SIRA İLE İLGİSİ YOK'

Beklentilerinin yaşadıklarını karşılamadığını kaydeden Emircan, ''Bizler partiden içi alınan bazı kararlardan mahrum edildik ve bilgilendirme dışı bırakıldık. Sonuç olarak yaşananlardan dolayı siyasi kimliğimi sona erdiriyor, vekil adaylığı görevimi kabul edemeyeceğimi kamuoyuna bildirmek istiyorum. Adaylığı kabul etmeyişimin sıra ile ilgisi olmadığının da altını çizmek isterim. Bizler görev insanlarıyız. Sıra bir olmuş on beş olmuş far etmez. Asıl sebep, şeffaf olmayan bir ortamda görev yapmayı uygun görmeyişimdendir. Bugüne kadar bizlere destek veren herkese teşekkürlerimizi bir borç bilirim'' diye konuştu.

KAYA, ''LİDERİNİNİN ARKASINDA DEĞİL YANINDA DURAN BİR ANLAYIŞ İÇİNDE OLACAĞIZ''

Aliağa'yı temsil edecek isimlerden İzmir 2. Bölge 9. sıra adayı Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kayaise, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: ''Yeni Türkiye yolunda güzel sonuçlar alabilmek için bize düşen; Gayret etmek, türlü fitnelerle hizip çıkarıp bizi birbirimize düşürmek isteyen tüm kesimlere karşı uyanık olmak ve kim olduğumuzu, nereye gittiğimizi unutmadan yola devam etmektir. Liderinin arkasında onun gölgesine sığınan değil, onun yanında her türlü tehlikeye karşı kol kola olmak ve tam bir bağlılıkla yanında durmaktır.'' Kaya, partili partisiz tüm dostlarından 7 Haziran süreci ve tarihine kadar destek beklediğini kaydetti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler