131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SÜREKLİ: ‘SÖZ DE, KARAR DA MİLLETİNDİR’

10 Nisan 2017, Pazartesi 06:53

     


16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Aliağa’daki gençlerle bir araya geldi.

Aliağa Gençlik Platformu ve Ak Parti Aliağa Gençlik Kolları’nın Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliği ile alakalı panele katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sürekli istikrar için yeni sistemin önemini ve bu anayasanın ülke için bir fırsat olduğunu anlattı. Milletvekili Kerem Ali Sürekli yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ihtiyaç sisteminin nereden doğduğu söyleyen Sürekli ”Türkiye’de yıllardır vesayet sistemi hakimdir. Her tarafa vesayet hakim olmuştur. Milli irade ikinci plandaydı. Biz Ak Parti hükümetleri dönemlerinde milli iradeyi ön plana aldık. Bunun için çetin bir mücadele verdik. Şimdi bize soruyorlar, size de soruyorlar, bu soru ile karşı karşıya gelmemiz çok doğaldır. Neydi bu? ‘15 yıldır iktidarsınız, ne istediğinizi yapmadınız, her şeyi yapabilirdiniz, neden yapmadınız?’ diye soruyorlar. Fakat bilmezler ki, elimizden tutan değil, çelme takan, sırtımızdan iten, her türlü zorlukla engellerle karşılaştık. Bakın kısaca size anımsatayım birlikte yaşadıklarımızı. İçimizde gençler o zamanlar daha küçüktü. Buradaki ana kademedeki yöneticilerle bu süreci birlikte yaşadık. Yıl 2001, Ak Partiyi kurduk. Kurucu başkanımıza siyasi yasak getirdiler. Muhtar dahi olamaz dediler. Bırakın muhtar olmayı Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, şimdi de inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tekrar Cumhurbaşkanı olacaktır.” dedi.

“Millete İnandık ve Güvendik ”

Yıllardır Ak Parti’nin yaşadığı sıkıntıları ve çıkan engelleri anlatan Sürekli, bu engelleri, milli iradeye sahip çıkarak, millete inanarak ve güvenerek engelleri ve sıkıntıları kaldıklarını söyleyerek “O yıllarda çıkardığımız kanunlar veto ediliyor, bir yandan vetodan kurtulan kanunlar Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyor .Diğer yandan en büyük projelerimiz Danıştay kararları ile iptal ediliyor, yargıtay Başbakanımıza açılan bütün manevi tazminat davalarını kabul ediyor. Yani ilk derece mahkemelerinde kabul edilen davaları orada da onaylanıyor. Başbakanımıza hakaret cezasız kalkıyordu. Bu türlü hukukla ilgili sıkıntıları yaşıyorduk. Bu şekilde idare ettik. Daha sonra Cumhurbaşkanlık seçimlerine geldik. Seçilemezsiniz dediler, niye? Halk bize destek verdi, sayımız yetiyor, Anayasanın hükümleri böyle. Ama bize sormadan seçemezsiniz dediler. Siz kimsiniz pardon dediğimizde, biz vesayet makamıyız, sizi halk seçer ama kararı biz veririz dediler. İşte parlamenter sistemdeki tıkanıklıklar, onlara da vurgu yapıyorum. Bir de muhtıra yayınlandılar, 27 Nisan’da e- muhtıra, hadi oradan dedik. Yine millete gittik. Ak Parti’yi kapatmaya çalıştılar, amaç Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmaktı. Yine ne yapıyorlardı, milli iradenin aksine bir hareket, yine milli iradeyi hiçe saymaya kalktılar. Kim bunlar, yine vesayet sisteminin kurumları. Bu vesayet kurumları değişik, askeri vesayet ,yargısal vesayet, bürokratik vesayet sırayla üstlerine düşeni yapıyorlardı . Daha sonraki yıllarda bu vesayet sisteminin geri geri çekilmeye başladığını düşüyorduk. Ancak vesayet güç toplamış, dış odaklarla, üst akılları ile işbirliği yapmış artık. Türkiye de gücü azaldığı için dışarıdan güç alarak devşirerek, üst akılla birlikte gezi olaylarını başlattılar. Bunu bertaraf ettik, onun arkasından 17-25 Aralık’ı da bertaraf ettik ve sonrasında 15 Temmuz’da hain alçak FETÖ örgütün kalkışması, işte onu da milletimizin sayesinde bertaraf ettik. 15 Yıldır neler çekmişiz gördünüz. Bu sıkıntıları Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırımla ve milletimizle birlikte atlattık. Ancak her zaman Recep Tayyip Erdoğanlar olmaz. Binali Yıldırımlar olmaz. Biz sistemi işler vaziyette kurmalıyız. Milli irade hakim kılınmalı, istikrar ve güven hissedilmeli. İşte bunun için Cumhurbaşkanlık Hükümet Sistemi’ni milletin huzuruna getirdik. Söz de, karar da milletindir. Haftaya da millet kararını verecektir.” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler