131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP İTİRAZ ETTİ

10 Haziran 2015, Çarşamba 10:51

     


Genel seçimlerin ardından İzmir 2. bölgede rekabet devam ediyor. CHP İl Başkanlığı, İzmir'deki her iki bölgeden 14 seçim sandığının sonucuna itiraz etti. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da Aliağa’dan bir seçim sandığının sonucuna itiraz etti.

İlk sayım sonuçlarına ve 2. bölge rakamlarına göre CHP’li Ali Engin, AK Parti’den Kerem Ali Sürekli’nin 187 oy önüne geçti. Daha sonra ise yurtdışından gelen oylar sonucu değiştirdi. Kerem Ali Sürekli, bu oyların dağılımı ile 7 bin 800 öne geçerek ipi göğüsledi. CHP yurtdışından gelen oylarla sonuca ulaşamazken Yüksek Seçim Kurulu’nun, oyları sisteme girdiği öğrenildi.

TUTANAKLAR ARASINDA FARK 

CHP İl Teşkilatı, bir yandan seçim sonuçlarını değerlendirirken bir yandan da İzmir'deki bazı sandık sonuçlarına itiraz etme kararı aldı. İzmir 2. bölgede dokuz, 1. bölgede beş sandığa itiraz etti. 2. bölgede Bornova, Aliağa, Çiğli, Kiraz, Menemen ve Karşıyaka, 1. bölgede ise Buca ve Karabağlar’daki sandık sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini talep etti. İtirazların, sandıklardaki birleştirme tutanakları ile Seçim Kurulu tutanakları arasındaki farktan kaynaklandığı belirtildi.

ÖZCAN; “BİR TUTARSIZLIK VAR”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz ise Aliağa’dan 1048 numaralı sandığın sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. 1048 numaralı sandığın Barbaros İlköğretim Okulu’na kurulmuş olan bir sandık olduğunu diye getiren Durmaz; “Bize verilen ıslak imzalı tutanakta bu sandıkta AK Parti’nin oyu 1 görünüyor. Ancak diğer tutanaklarda 65 görünüyor. Diğer tutanaklarda DSP’nin oyu 1 görünüyor. Onlarda da AK Parti’nin oyu görünmüyor. Bir tutarsızlık var. Tutarsızlığın giderilmesi için tekrardan sayım talebinde bulunduk. İtiraz ettik. Diğer bölgelerdeki sandıklar hakkında tam bir bilgim yok” dedi.

“ENGİN’İN DURUMU YURT DIŞI OYLARINA BAĞLI”

Ali Engin’in milletvekili olma durumunun da henüz bir netlik kazanmadığını ifade eden Durmaz; “Yurt dışı sandıklarının sonuçları geldikçe bir dalgalanma vardı. CHP olarak ince öne geçtik, sonra tekrar geriye düştük. Ali Engin’in milletvekili çıkması yurt dışı sandıklarının tamamlanmasına bağlı görünüyor. 1408 numaralı sandığa olan itirazımız toplanacak kurul tarafından değerlendirilecek. Bizim itirazlarımızın dışında başka partilerin de itirazları olabilir. Kurul parti temsilcileri, ilçe seçim kurulu başkanı, ilçe seçim kurulu hakimi ve ilçe seçim kurulu müdüründen oluşacak. İtirazımız kurul tarafından değerlendirilecek. Haklı bulunanlar varsa bu durumla ilgili gerekli karar verilecek” diye konuştu. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler