131019098
29 Mart 2024, Cuma

ZEKİ KÜÇÜKAKYÜZ: “ALİAĞA’YA HAK ETTİĞİNİ TESLİM EDECEĞİZ”

10 Kasım 2018, Cumartesi 07:25

     


Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aliağa Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için geçtiğimiz günlerde dosyasını teslim eden Zeki Küçükakyüz, dün de parti ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aliağa Belediyesi’ndeki memurluk görevinden istifa eden ve geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aliağa Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için parti yönetimine dosyasını teslim eden Zeki Küçükakyüz dün akşam parti ilçe binasında basın açıklamasında bulundu. Zeki Küçükakyüz’ün aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit yaptı. Cirit, “Partimizin 7 tane aday adayına 8. olarak Zeki Küçükakyüz de eklendi. Ne mutlu ki bütün aday adaylarımız onun aday adaylığını kutlamak için buradalar. Zeki Küçükakyüz’e aday adaylığının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Aliağalıların hayallerinin önündeki engelleri kaldıracağız”

Gülsen Cirit’in ardından söz alan Zeki Küçükakyüz, sözlerine başlamadan önce, her kim aday gösterilirse gösterilsin, parti örgütünün bir bütün olarak adaylarının arkasında duracağına, bir önceki seçimde yapılan hatanın tekrarlanmayarak oyların bölünmesine izin verilmeyeceğine inandığını belirtti. Küçükakyüz, “Bugün burada, Aliağa’ya dair hayallerimi, Aliağa’ya dönük umutlarımı paylaşmakla yetineceğim. Çünkü biliyorum ki belediye başkanlığı, hayallerle umutların aynı potada eritildiği, gerçeklerle gerçekleri değiştirme kararlılığının iç içe geçtiği toplumsal ve insani sorumluluğun simgesel ifadesidir. Aliağalıların hayallerinin önündeki engelleri kaldıracağız, umutlarını çoğaltacağız; Aliağa’ya hak ettiğini teslim edeceğiz. Bir hayalim var, sokağa çıkanların ayaklarının en fazla elleri kadar kirlendiği bir kent haline getireceğiz Aliağa’yı. Bir öyküde geçen bu kentin yaratılabileceğini göreceğiz. Aliağa’mızı böyle bir kent haline getireceğiz.” diye konuştu.

“Yerel siyaset ve siyasetçi anlayışını değiştireceğiz”

Yerel siyaset ve siyasetçi anlayışını değiştirmek ile işe başlayacaklarını vurgulayan Zeki Küçükakyüz, “Bir kenti ya kentlilere rağmen yönetirsiniz ya da kentlilerle yönetirsiniz. Sadece ilkini yapmayı tercih ederseniz, sıradan bir yerel yönetim süreci yaşar ve tarih sayfalarında bir satır olarak yer alırsınız. İkincisini tercih eder ve bunun gereklerini yerine getirirseniz kuşaktan kuşağa aktarılarak örnek gösterilecek, gıpta edilecek bir Aliağa yaratırsınız. Toplumsal ve siyasal tarih en anlamlı sayfasında size yer açar. Aliağalılar böyle bir hayatı hak ediyor. Böyle bir kent yaratmak, böyle bir kentlilik bilinci oluşturmak için yola çıkıyorum.” ifadelerini kullandı.

Aday adaylığı açıklamasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, parti ilçe yönetimi adına Zeki Küçükakyüz’e çiçek takdim etti. Basın açıklamasının sonunda Zeki Küçükakyüz, açıklama esnasında kendisini yalnız bırakmayan ailesi ve partililer ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler