131019098
29 Mart 2024, Cuma

CHP GENÇLİĞİNDEN ‘HAYIR’ ÇAĞRISI

11 Ocak 2017, Çarşamba 06:39

     


CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin Anayasa değişikliği oylamasının meclisten geçmemesi için “Memleketini seven 220+ vekil aranıyor” sloganıyla başlattığı çağrı geniş yankı uyandırdı. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları çalışmaya tam destek verdi.

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi, TBMM’de oylanacak olan anayasa değişikliğinde milletvekillerinin ret oyu vermesi için “Memleketini seven 220+ vekil aranıyor” sloganıyla çalışma başlattı. Anayasa değişikliği teklifinin Meclisten geçmemesi için milletvekillerinin hayır oyu vermesi yönünde çağrıda bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin konuyla ilgili hazırladığı görsel sosyal medyanın en çok paylaşılan görsellerinden oldu. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Üyeleri ve partililer de “Memleketini seven 220+ vekil aranıyor” sloganının yer aldığı görseli sosyal medya hesaplarında paylaşarak Genel Merkezin bu çalışmasına destek verdi.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORLAR

Gençlerin başlattığı bu çalışma hakkında detaylı bilgiler veren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Gençlerimiz duyarlılığı arttırmak, toplumun dikkatini bu konunun üzerine çekmek için bunu paylaşıyorlar. Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ile ilgili milletvekillerinin hayır oyu vermeleri yönünde toplumun çağrıda bulunmasını sağlamak için bunu yapıyorlar. Türkiye’de yapılmak istenen rejim değişikliğinin ülkenin hayrına olmadığını, bunun parlamentodan geçmemesi yönünde milletvekillerine toplumun baskı yapmasını, toplumun milletvekilinden talepte bulunmasını sağlamak için paylaşıyorlar. Gençlerin başlattığı bu çalışmanın ardından benzeri çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de sürecek.” diye konuştu.

“TÜRKİYE, TEK ADAM REJİMİNE DOĞRU GÖTÜRÜLÜYOR”

Anayasa değişikliği ile yapılmak istenenin son derece tehlikeli bir şey olduğunu vurgulayan Durmaz, “Türkiye rayından çıkartılıyor. Bu durum bize göre bir sistem değişikliği değil, bir rejim değişikliği meselesidir. Yapılan sadece hükümet sistemi değişikliği değildir. Türkiye rejim değişikliğine götürülmektedir. Türkiye demokratik, laik cumhuriyetten vazgeçirilmek, üçüncü dünya ülkelerinin mensup olduğu sınıfa doğru çekilmek istenmektedir. Türkiye bütün demokratik haklarından, hukukundan, 100 yıllık oluşmuş demokrasi tecrübesinden, demokrasi birikiminden vazgeçirilmekte, tek adam rejimine doğru götürülmektedir. Bu son derece tehlikelidir. Gençlerimiz buna dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bu çalışmayı başlattılar. Duyarlılığı arttıracak, toplumun milletvekillerine yapacağı çağrıyı teşvik edecek benzer paylaşımlarını önümüzdeki günlerde de sürdürecekler.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler