131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

CHP’DE İZMİR ADAYI İÇİN TARİH NETLEŞİYOR

11 Ocak 2019, Cuma 07:01

     


Yerel seçim öncesinde Parti Meclisi (PM) toplantısı yaparak adayları belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçelerin adaylarını açıklamaya devam ediyor. İzmir adayı merakla beklenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı İzmir adayının ne zaman açıklanacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, gazeteciler tarafından sorulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağı sorusuna ise, “Kısa sürede herhalde hallederiz. İzmir ve İstanbul’un ilçeleri gibi yerlerin büyük kısmını ayın ortasında sonlandırırız. Önümüzdeki Parti Meclisi’nde çıkabilir.” yanıtını verdi.

"Biz kazanacağız "

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Yıldırım'ın istifa etmeden belediye başkan adayı olmasına ilişkin tartışmaları da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Binali Bey'in istifa etmesine gerek yok, zaten gelecek tekrar buraya. Yani biz kazanacağız." dedi. Anayasa'nın 94. Maddesi de hatırlatılarak hukuksal açıdan değerlendirmesinin sorulması üzerine de CHP Lideri, "Bu yetiyor bize, bu yetiyor, onu hukukçular zaten yapıyorlar. Binali Bey zaten gelecek tekrar Ankara'ya gelecek. Binali Bey de farkında o da görüyor zaten. Tabloyu görmemesi mümkün değil." şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler