131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

VEYSEL ŞAHİN: “İYİ PARTİ’DEN YÜZLERCE ARKADAŞIMIZ YUVAYA GERİ DÖNECEK”

11 Ocak 2019, Cuma 06:59

     


İzmir’de Cumhur İttifakı’nın 30 ilçede adaylarını açıklamasıyla, gözler meclis üyeliklerine çevrildi. İki partinin, meclis üyeliklerinde bir ittifak yapıp yapmayacağı merak edilirken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, yaptığı açıklamada, meclis üyeliklerinde ayrı liste olacağını ifade etti. Şahin; "Ayrı listelerle gireceğiz. Bütün Türkiye'de uygulanacak yöntem bu, herkes kendi listesi ile girecek. Tabii başka bir görüşme olmazsa. AK Parti'nin böyle bir teklifi var. Ama bizim Genel Merkezimizin görüşü, tüm Türkiye'de ayrı girilmesi. Ayrı gireceğiz ki, biz de oyumuzu göreceğiz. Bizim de oyuna girmemiz gerek." İfadelerini kullandı.

“İzmir’deki İYİ Parti çözülmesini göreceksiniz”

Şahin, Millet İttifakı’nı sert sözlerle eleştiren Şahin, “Millet İttifakı’nın yani zillet ittifakının bileşenleri arasında CHP, PKK’nın siyasi uzantısından ve İP’ten oluşuyor. Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve MHP’nin bir araya gelmesi sinerji meydana getiriyor. Tabanlar birleşiyor. Milli, manevi değerlere önem veren tabanların birleşmesi ülkemizde de İzmir’de de bir sinerji yarattı. İzmir’deki CHP seçmeni bayrağına, Atatürk’e, vatanına bağlı seçmendir. CHP seçmeni bu özelliklere sahip. İYİ Parti seçmeninin de ne olduğunu biliyorsunuz. Birçoğu bizim eski arkadaşlarımızdan meydana geliyor. Bunun sonucu olarak önümüzdeki haftaya İzmir’deki İYİ Parti çözülmesini göreceksiniz. Bizden kopan arkadaşlarımız milli parti kurmak istediler. Kurdukları parti CHP ile CHP de PKK’nın siyasi uzantısıyla yan yana geldi. Bu hem CHP hem de İYİ Parti seçmeni üzerinde şok etkisi yarattı. Bu hafta bu sürecin nasıl dağıldığına İzmirli şahit olacak. İYİ Parti’den yüzlerce, binlerce arkadaşımız yuvaya geri dönecek. Biz buna dayanarak 20 ilçe diyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşa zulüm etmemeliyiz”

Yaklaşık 1 ay süren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 60 gün ertelenen İZBAN grevine değinen Şahin, “Biz de işçinin, emekçinin yanındayız. Soğuk kış gününde, 4 milyon nüfuslu şehrin ve insanının kullandığı ulaşım aracının da insanının da mağdur edilmemesinden yanayız. Devlet, belediye bunun çözümünü bulmalıydı. Cumhurbaşkanı müdahale etmek zorunda kaldı. İşçinin yanında oluyoruz diye vatandaşa zulüm etmemeliyiz.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler