131019098
19 Mart 2024, Salı

SAYIN VE AYDEMİR’DEN YENİ KABİNE YORUMU

11 Temmuz 2018, Çarşamba 07:08

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Bakanlar Kurulu'nda İzmir doğumlu Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı olarak yer aldı. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, yeni bakanlar kurulu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni bakanlar kurulunu açıkladı. 4 isim bakanlar kurulunda tekrar yer alırken, 12 yeni isim bakanlar kuruluna girdi. Erdoğan, toplantıda, “Cumhurbaşkanı olarak yeni dönemdeki en önemli yetkilerimizden biri de kabinemizi de oluşturabilme imkanımızdır. Bakanlık sayımızı başkan yardımcımızla 17'ye indirdik. Bazı bakanlıkları aynı isimle muhafaza ederken, bazılarını birleştirdik, bazılarını da lağvettik" dedi.

Bir önceki kabinede yer alıp yeni kabinede bulunmayan isimler şu şekilde: Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Fatma Betül Sayan Kaya, Ömer Çelik, Faruk Özlü, Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki, Nihat Zeybekci, Osman Aşkın Bak, Ahmet Eşref Fakıbaba, Bülent Tüfenkçi, Lütfi Elvan, Numan Kurtulmuş, Naci Ağbal, İsmet Yılmaz, Nurettin Canikli, Veysel Eroğlu, Ahmet Demircan ve Ahmet Arslan.

Yeni kabinede İzmirli Bakan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni bakanlar kuruluna göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Hakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde İzmir doğumlu Bekir Pakdemirli de Tarım ve Orman Bakanı olarak yer aldı.

Kazım Sayın: “Adımlarımızı daha hızlı atacağız”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni bakanlar kurulu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Sayın, yeni bakanlar kurulunun vatanımıza ve millete hayırlı olmasını diledi. Sayın, “Yeni kabine ile yolumuza kararlılıkla ve istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz. Yeni sistemde adımlarımızı Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kabinede yer alan bakanlarımız ve güçlü meclisimizle daha hızlı atacağız.” dedi. Sayın, yeni kabinede İzmirli Bekir Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanı olarak yer almasının İzmir ve Aliağa için büyük bir şans olduğunu da sözlerine ekleyerek, bundan dolayı da son derece mutlu olduklarını vurguladı.

Abdurrahim Aydemir: “Memleketimize hayırlı olsun”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise yeni bakanlar kurulunun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Bakanlar Kurulu'nun ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni sistemin bakanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz. İzmir doğumlu olan Bekir Pakdemirli de Tarım ve Orman Bakanı olarak yeni bakanlar kurulunda yer aldı. Memleketimize hayırlı olsun. İnşallah vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltecek çalışmalara imza atarlar. Bu süreçte Genel Başkanımız Devlet Bahçeli için, başkan yardımcılığı bekliyor, dört bakanlık için anlaşma yaptı, gibi söylentiler çıkarmışlardı. Yeni bakanlar kurulu listesinin açıklanmasıyla MHP’nin tek derdinin devlet ve millet olduğu, koltuk meraklısı olmadığı ortaya çıkmış oldu.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler