131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

YÜKSEL İSTİFA ETTİ

11 Ağustos 2016, Perşembe 06:07

     


CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in dün sabah saatlerinde istifa ettiği öğrenildi.

CHP’nin Çanakkale’de yapılan İl Başkanları toplantısına katılmayan Yüksel ile Kılıçdaroğlu’nun önceki akşam yemeği öncesinde telefonda tartıştıkları ileri sürüldü. Bu tartışmanın ardından Yüksel’in istifa ettiği, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Yüksel’i istifasını geri almak için ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

GERİLME NOKTASI SEFERİHİSAR PROGRAMI

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar’a gelecek olmasını basın yoluyla öğrendi. Yüksel, Seferihisar programında bu şekilde dışlanmasından duyduğu rahatsızlığı yakın çevresinde dile getirdi. Bu olayın ardından, Anafartalar Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla Conkbayırı’nda düzenlenen Anafartalar Anma Töreni için kaldırılacak otobüslerle ilgili Genel Merkez’in il ve ilçe başkanlarını aramayıp doğrudan belediye başkanları ile irtibata geçmesine de tepki gösterdi. Bu iki olayın üzerine Yüksel, Çanakkale’deki İl Başkanları Toplantısı’na katılmadı. Daha sonra İl Başkanlığı’ndan istifa ettiği haberleri internet medyasına düşen Yüksel, konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak şunları söyledi:“Bazı Basın yayın organlarında CHP İzmir İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğim ve bunun sebebinin de Sayın Genel Başkanımızla yaşadığım bir tartışma olduğu haberleri yansımıştır. CHP İzmir İl Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldığım doğrudur. Ancak bunun sebebi Sayın Genel Başkanımızla yapılan bir tartışma değildir, böyle bir tartışma olmamıştır hayal ürünüdür. Türkiye böylesine olağanüstü bir dönemden geçerken, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de parti içi tartışmalardan uzak durmaya özen göstermiş ve buna asla fırsat vermemişimdir. İstifa kararını kişisel olarak 9 Ağustos Pazartesi günü almama rağmen, CHP İzmir örgütlerimizin ilçe başkanları ile birlikte Çanakkale'de "Anafartalar Zaferi" törenlerinde olmaları sebebiyle, onlarla paylaşmadan açıklamamak için duyurmadım. Aynı zamanda Sayın Genel Başkanımızın İzmir'e gerçekleştireceği ziyaretinde gündemine uygun bir şekilde geçmesi, kamuoyunda yeni söylentilere mahal verilmemesi için, istifa kararımı açıklamadım. Kaldı ki, resmi olarak da istifa dilekçimi, örgütümle henüz istişarede bulunmadığım için genel merkezimize yollamamıştım.

PARTİME OLAN BAĞLILIĞIMDA HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR

İstifa kararı almamın ardından, bu karardan bir şekilde haberi olan Sayın Genel Başkanımız beni arayarak bu kararımdan vazgeçirmeye çalışmıştır ve sadece bu sebeple aramızda bir telefon görüşmesi geçmiştir. Bu kararın sebebi, ne bir tartışma, ne de bir gerginliktir. Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, neredeyse bir ömür boyudur hizmet ettiğim, önemli görevlerde bulunduğum partime olan bağlılığım, Türkiye'nin gelişmesi ve partimin yükselmesi için göstereceğim gayrette hiç bir değişiklik yoktur. Bu istifa belki de, daha genç ve idealist kadroların önünü açmak içinde bir başlangıç olacaktır. Tüm açıklamalarım doğrultusunda, artık böylesine önemli kurumsal bir makamdansa, partimiz sade bir neferi olarak Cumhuriyet Halk Partisine ve ülkeme daha özgür ve faydalı hizmet edeceğime inanmaktayım. Aynı zamanda partimle olan bağımın asla kopmayacağını, ama gelinen noktada bu ayrılığın kaçınılmaz olduğunu tüm parti örgütümle ve kamuoyuyla paylaşırken, görev sürem boyunca bana hep destek olan, birlikte çalışmaktan onur duyduğum ve birlikte tarihi işlere imza attığımız başta yönetim kurulum olmak üzere, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, PM ve YDK üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Meclis Üyelerimiz ve tüm parti üyelerime çok teşekkür ederim. Elbette bu görev süresince partimize ve şahsıma desteklerini esirgemeyen tüm Demokratik kitle örgütlerine ve dernek başkanlarına, muhtarlarımıza ve en çokta İzmirli hemşerilerimize canı gönülden teşekkürü borç bilirim. Bundan sonra tam demokratik ve laik bir Türkiye için, cumhuriyet ve adalet için yapılacak tüm çalışmalarda partimle ve İzmir ile yürüyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”

“HAYATINI PARTİYE ADAMIŞ BİR SİYASETÇİ”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da Yüksel’in bu ani istifasını İzmir için bir şanssızlık olarak değerlendirirken, “Alaattin Başkan partinin Genel Başkanlık dışında her kademesinde görev yapmış bir insandır. Hayatını partiye adamış bir siyasetçidir. İl başkanlığı yaptığı dönemi de başarıyla geçirmiş bir insandır. İstifa etmiş olmasını İzmir için bir şanssızlık olarak sayıyorum. İzmir’e çok hizmet verebileceğini, önümüzdeki süreçte de katkı sağlayabileceğini düşünüyordum. Üzüntü verici, keşke olmasaydı ana kendi şahsi kararıdır. Takdir kendisinindir. Saygıyla karşılıyoruz.” Şeklinde konuştu.

YENİ İL BAŞKANI “GÜVEN” OLDU

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in görevinden istifa etmesi sonrası, CHP İzmir İl Başkanlığın da olağanüstü toplanan CHP İzmir İl Başkanlığı görevine, Örgütten sorumlu il başkan yardımcısı Asuman Ali Güven oybirliğiyle seçildi. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Alaattin Yüksel’ in görevinden istifası sonrası, Parti tüzüğünün 42. Maddesi -C- bendi uyarınca yeni CHP İzmir İl Başkanını seçti. Buna göre olağanüstü yönetim kurulu toplantısına katılan kurul üyelerinin tamamının oyuyla, CHP İzmir’in yeni başkanı, Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven oldu. (BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler