131019098
29 Mart 2024, Cuma

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 95 YAŞINDA

11 Eylül 2018, Salı 06:46

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, partinin kuruluşunun 95. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma etkinliği düzenledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşunun 96. , Cumhuriyet Halk partisinin kuruluşunun da 95. yılı vesilesiyle çelenk koyma etkinliği düzenledi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği çelenk koyma etkinliği saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunulmasından sonra CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz bir konuşma yaptı. Durmaz, “Ya istiklal ya Ölüm” diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce düşmanı İzmir’de denize dökerek, hem İzmir’i kurtardığını, hem de Kurtuluş Savaşı’nın cephe boyutunu tamamladığını belirtti.

İzmir’in, 15 Mayıs 1919’da Hasan Tahsin’in düşmana Anadolu’da ilk kurşunu sıkmasıyla savaşın başladığı, 9 Eylül 1922 deki kurtuluşuyla savaşın sona erdiği şehir olduğunu vurgulayan Durmaz, “İzmir bu yanıyla ulusal bağımsızlık savaşımızın başladığı ve bittiği yer olan simge şehirdir. Atatürk, daha Kurtuluş Savaşı günlerinde, ülkenin yeni yönetim biçiminin Cumhuriyet olmasını arzulamıştır. Bu amacını gerçekleştirmek için, İzmir’in kurtuluşunun birinci yıl dönümünde 9 Eylül 1923 de Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partililer, her 9 Eylülde kurtuluşun ve kuruluşun sevincini bir arada yaşıyoruz.” dedi.

‘Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’ten ayrı düşünülemez’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet’ten ayrı düşünülemeyeceğini belirten Durmaz, “ Milli Mücadele kahramanlarının başında bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi tam bağımsız, öz güveni yüksek, her anlamda kendine yeten, aydınlık ve güvenle geleceğe yürüyen, çok partili demokratik bir Türkiye yaratmıştır. Ancak geldiğimiz noktada; Cumhuriyetin ve yoksul halkımızın yoktan var ettiği tüm ekonomik değerlerimiz yok pahasına satılmakta, ülke tarımda ve diğer alanlardaki üretiminde kendine yeter olmaktan çıkarılmakta, her alanda uluslararası sermayenin açık pazarı durumuna getirilmekte, borçlanma miktarı ve ticari imtiyazlar bağımsızlığımızı tehlikeye sokacak aşamaya gelmekte, Cumhuriyetin değerleri ve kurumları yok edilmekte, eğitimde, adalette, dış politikada, sosyal hayatta hızla geriye gidilmektedir. Ülkedeki tablo her alanda Osmanlının son günlerini andırmaktadır.” diyerek sözlerine devam etti.

‘Yine umudun fitilini ateşleyeceğiz’

Ülkenin bu durumunu değiştirme görevinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu belirterek sözlerine devam eden Durmaz, “Nasıl ki en umutsuz ve en zor zamanlarda yeni bir ülkenin kuruluşunu gerçekleştirdiysek yine umudun fitilini ateşleyeceğiz. Kolu kanadı kırılmış, giderek aklın ve bilimin dışına çıkarılan güzel ve yalnız ülkemize; aydınlığı, özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi, üretimi, zenginliği, hakça bölüşmeyi getireceğiz. Cumhuriyetin aydınlık yıllarında olduğu gibi yine geleceğe güvenle baktığımız, özgüveni yüksek, kendine her alanda yeten çağdaş dünyanın saygın üyesi olan bir Türkiye kuracağız.” diyerek hedeflerinden bahsetti.

95 yıldır partiye destek veren ve onu yaşatan herkese teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “ İzmir’in kurtuluşunun 96. Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 95. yılı vesilesiyle buluştuğumuz bu özel günde; başta kurtarıcımız, kurucumuz ve partimizin kurucusu, ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş ve demokrasi mücadelesinde verdiğimiz tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler