131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SİYASİLER ABD’NİN VİZE KARARINI YORUMLADI

11 Ekim 2017, Çarşamba 06:56

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine ilişkin değerlendirmede bulundular.

Aliağa’daki siyasiler ABD ve Türkiye arasındaki vize restleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ABD’nin aldığı bu kararın Türkiye’nin İdlib'e yönelik operasyonuyla ilgili olduğunu söyledi. Akbulut, “Türkiye bu tip konularda itiraz ettiği zaman ABD ve ekonomik gücü yüksek olan birkaç ülke diğer ülkelere baskıda bulunuyorlar. Ben bu kararın alınmasında sınır ötesi operasyonun etkili olduğunu düşünüyorum. Bizim Türkiye olarak ülke menfaatleri adına sınırımızdaki hareketlerle ilgili duruşumuz ABD gibi bazı ülkeleri rahatsız etmiş olabilir. Bu anlamda bize uygulayacakları ambargolara misliyle karşılık veririz. Bundan geri durmayız. Artık karşılarında pısırık bir Türkiye yok. Karşılarında hasta adam denilen bir ülke yok. Karşılarında dimdik durabilen bir Türkiye var. Biz ülke olarak bu konularda ödün vermeyiz. Zaten vize çıkışı ile ilgili ABD’ye gereken cevap da verildi.” dedi.

‘KEŞKE DAHA ÖNCE BU DURUŞ SERGİLENSEYDİ’

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise, ABD’nin bu yanlış kararına karşı Türkiye’nin tutumunu doğru bulduğunu ifade etti. Ülke olarak bu duruşu sergilemekte biraz geç kaldığımızı vurgulayan Aydemir, “ABD’nin vizelerle ilgili bu kararı yanlış. Bir taraftan Kuzey Irak ve Suriye’deki örgütleri silahlandırıyor, bir taraftan Türkiye’ye vize ambargosu uyguluyor. Türkiye’nin bu konuda ABD’ye karşılık vermesi doğru. Biz bir ülkeyiz, muz cumhuriyeti değiliz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. ABD’nin bu çıkışına karşılık aldığımız tavrı doğru buluyorum. Aslında bu duruşun 10 yıl önce sergilenmesi gerekirdi. 10 yıl öncesinde tavrımızı koymamız gereken konulardı. Fakat bugün doğrular yapılıyor. Keşke daha önceden bu duruş sergilenebilseydi. Zamanında ABD’ye bu kadar taviz verilmeseydi bugün bunlar yaşanmazdı. İktidarın geçmişteki hataları bizi bu noktaya getirdi.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler