131019098
19 Mart 2024, Salı

“BU BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

11 Kasım 2015, Çarşamba 06:33

     


İzmir’in ve Aliağa’nın sorunlarını önümüzdeki 4 yıllık süreçte çözeceklerini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, Aliağa’nın İzmir’in kalkınma projelerinde merkez rolü oynayacak bir bölge olduğunu vurguladı.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundu. Turhan’ı parti ilçe başkanlığında kalabalık bir partili grubu karşıladı. Turhan’a ziyaretinden dolayı partililer adına teşekkürlerini ileten AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “ Parti olarak kısa bir ara vermiştik. 4-5 ay kadar. Hamdolsun milletimiz yine bizi tek başına iktidar yaptı. İstikrara oy verdi. Aliağa’da yüzde 5,5 civarında oylarımızı yükselttik. Aliağa her zaman İzmir’de CHP’nin kalesi diye bilinir. Burada yüzde 45-50 gibi oy aldılar her zaman. Bugün CHP ile aramızda çok küçük bir oy farkı var. Bu da teşkilatımızın ve sizlerin gayreti ile oldu. Bu durum 2019 ‘da Aliağa’da AK Belediyeyi göreceğiz demektir” diye konuştu.

“1 KASIM 78 MİLYONUN BAYRAMIDIR”

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un konuşmasının ardından partililere hitap eden AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, 1 Kasım’da yapılan Milletvekili Genel Seçiminin sonucu değerlendirdi. Milletin tekrar istikrardan yana olduğunu ifade eden Turhan, “7 Haziran’da sadece ülkemiz değil, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge de çok büyük bir badire atlattı. Allah AK Parti’siz bir Türkiye’nin ne demek olduğunu, istikrarsız bir Türkiye’nin bölge için ne manaya geleceğini şöyle bir gösterdi. Tarih boyunca hiç yanlış karar vermemiş olan milletimiz bir kere daha istikrardan, bir kere daha sağduyudan, bir kere daha millet iradesinden, güçlü Türkiye’den, aydınlık yarınlardan yana çok net bir mesaj verdi. Bu sonuca ne kadar şükretsek azdır. 1 Kasım 78 Milyonun bayramıdır” dedi.

“İNANAMAYACAĞINIZ DEĞİŞİMLER OLACAK”

İzmir’in ve Aliağa’nın sorunlarını önümüzdeki 4 yıllık süreçte çözeceklerini söyleyen Turhan, Aliağa’nın İzmir’in kalkınma projelerinde merkez rolü oynayacak bir bölge olduğunu vurguladı. Burayı bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyen Turhan, “ Hem limanıyla, hem yeni sanayi tesisleriyle, hem Çandarlı’ya yapacağımız lojistik merkezi ile gemi inşa tesisleriyle burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Ulaşım konusunda da biliyorsunuz kuzey otoyolu devam ediyor. Tamamlanması için çok az bir süre kaldı. İzmir’i Avrupa’ya bağlayacak olan yol buradan geçecek. Bir de bu bölgeye bir havaalanı yapacağız. Burayı bir kargo lojistik merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki 4 yıl içinde gözünüzle görmeseniz inanamayacağınız büyük değişimler olacak. Serbest bölgemizi süratle canlandıracağız. Bölgeyi İzmir ekonomisinin bir can damarı haline getireceğiz” dedi.

“HEMŞEHRİLİK BERATIMI AK PARTİLİ BAŞKANDAN ALACAĞIM”

Konuşmasının sonunda Aliağalılardan fahri hemşehrilik beratı beklediğini de sözlerine ekleyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, “Aliağa’nın bende çok özel bir yeri oldu artık. Bekliyorum bana ne zaman fahri hemşehrilik beratı vereceksiniz diye. İnşallah ben fahri hemşehrilik beratımı 2019 yılında AK Partili belediye başkanımızın elinden alacağım. O zaman kadar çok çalışacağız. Partimizi Aliağa’da birinci parti yapacağız. Bunun için emrinizdeyim. Biz sizin hizmetkârınızız. Bizde millete efendilik olmaz, millete hizmetkârlık olur” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler