131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ADAR’DAN YENİ REFORM PAKETİNE TEPKİ

12 Nisan 2019, Cuma 06:23

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni reform paketine tepki gösterdi. Adar, kıdem tazminatı hakkının reform adı altında gasp edilmeye çalışıldığını vurguladı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni reform paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bir dönem Petrol-İş Sendikasının Petkim’de işyeri temsilciliğini de yapan Yavuz Adar, Bakan Albayrak’ın 2019’da kıdem tazminatına yeni bir boyut getirileceğini ifade etmesinden dolayı işçi ve emekçilerin endişeli olduğunu belirtti. Adar, “Milli ve stratejik konumu olan tank palet fabrikasının satışının olduğu bir Türkiye’de yaşanan bu gelişmeler endişemizi haklı kılıyor. İYİ Parti İlçe Başkanı, bir işçi, emekçi ve yurttaş olarak siyasi iktidarın kıdem tazminatından el çekmesini istiyorum.” dedi.

“Kıdem Tazminatı emekçilerin elinde kalan son kale”

Türk ekonomisinin bataklığa saplandığını ve bundan çıkış yolunun emekçiler üzerinden tezgahladığını ifade eden Yavuz Adar, “Bu ağır yükün işçilerin sırtına yüklenmesini kabul etmiyoruz. Bu planlama doğru ve akılcı bir planlama değildir. Kıdem tazminatının 83 yıllık tarihi bulunmaktadır. İktidarın geçmişte birçok defa gündeme getirdiği ve ortadan kaldırmak istediği Kıdem Tazminatı hakkı, işçilerin ve emekçilerin elinde kalan son kaledir. Kıdem tazminatının olası bir değişiklik ile fona devredilmesi, işçilerin tamamen güvencesiz ve savunmasız bırakılması anlamına gelecektir.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler