131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İŞTEN ÇIKARILDI, MECLİS ÜYESİ OLARAK GERİ DÖNDÜ

12 Nisan 2019, Cuma 06:11

     


2014 yılında, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılan 104 isimden biri olan Seçil Adalet Işık, 31 Mart’taki seçimlerin ardından belediyeye meclis üyesi olarak geri döndü.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından kentleri 5 yıllığına yönetecek belediye başkanı ve meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Aliağa’da seçilen Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra mecliste görev alacak asil ve yedek meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. 25 asil üyenin seçildiği Aliağa Belediyesi meclis üyesi mazbatasını alanlardan biri de Seçil Adalet Işık. Işık, Millet İttifakı Meclis Üyesi Adaylığı listesinden 8. sıra adayı olarak girdiği yarışta seçilmeyi başardı.

Belediyenin karar organında yer alacak

5 yıl önce Aliağa Belediyesi’nde Aliağa Kadın Emeği Değerlendirme Projesi (ALKED) sorumlusu olarak görev yaparken yeni seçilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından bankamatik çalışanı olduğu gerekçesiyle işine son verilen Işık, yeni dönemde 5 yıl boyunca muhalefet grubunun üyesi olarak Acar’la birlikte mecliste görev yapacak.

SODEP’ten CHP’ye hep siyasal mücadelenin içinde

12 Eylül Darbesi'nden sonra 1983 yılında kurulan Sosyal Demokrasi Partisi’ne (SODEP) 1984 yılında üye olarak siyasete adım atan Işık, o günden bu yana aktif olarak siyasetin içinde hep var oldu. Sosyal Demokrasi Partisi ve Halkçı Parti’nin (HP) birleşmesi ile kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ile siyasi yaşamı devam eden, 1992’de yeniden siyasi sahnede yer alan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Seçil Adalet Işık, tam 35 yıldır aktif olarak siyasetin içinde yer alıyor. Işık, 1992 yılından bugüne kadar partisinin her kademesinde üye, yönetim kurulu üyesi, delege, kadın kolları başkanı gibi birçok görevi başarıyla üstlendi.

“Her zaman emek ve emekçiden yana oldum”

Halen Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Kadın Kolları başkanı olan Seçil Adalet Işık, “35 yılı aşkın zamandır aktif siyasetin, kendimi bildim bileli de hak hukuk insan hakları mücadelesinin içindeyim. Her zaman emek ve emekçiden yana oldum. İnsanların barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir dünya için çok daha güzel bir Aliağa için siyasal ve sosyal yaşamın içinde mücadeleme devam edeceğim. Partimin ilkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve devrimleri ışığında partimi en iyi şekilde temsil etmek için elimden gelen mücadeleyi yapacağım” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler