131019098
29 Mart 2024, Cuma

AKBULUT, “YÖNETİMİMİZDE FETÖ’CÜ YOK”

12 Ağustos 2016, Cuma 06:21

     


Parti teşkilatlarındaki FETÖ mensuplarının ayıklanması için AK Parti Genel Merkezi tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde Aliağa İlçe Başkanlığı da çalışmalara başladı. Akbulut, teşkilatın yönetim kademesinde FETÖ ile bağlantısı olan kimsenin bulunmadığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezi, parti teşkilatlarındaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarının tespit edilmesi için geçtiğimiz günlerde bir genelge yayınlanmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara gönderilen genelgeyle teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarını ayıklama çalışmalarının ivedilikle yürütülmesi istenmişti. Genelge üzerine AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı da parti içerisindeki FETÖ ile bağlantısı olan şahısların belirlenmesi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kendilerinin zaten 17-25 Aralık süreci sonrası bu çalışmaları başlattıklarını belirtti.

“5-6 AY ÖNCE BİR ÇALIŞMA YAPMIŞTIK”

İlçe yönetimini belirlerken çok dikkatli davrandıklarını kaydeden Akbulut, “Partimizin ilçe yönetimde ve meclis üyeleri arasında böyle bir şey yok. 17-25 Aralık sürecinde biz bu şahısların tespiti konusunda çok titiz davrandık. Dolayısıyla yönetimimizde öyle bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ama üye bazında olabilir. Aliağa İlçe Teşkilatı olarak yaklaşık 10 bin üyemiz var. Biz üye bazında bu şahısların tespiti ile ilgili 5-6 ay önce bir çalışma yapmıştık. Çalışma son aşamasına gelmişti ki bu olay patlak verdi. Şimdi zaten net bir şekilde ortadalar. Onlarla ilgili gerekeni yapacağız. Ama az sayıdalar. 10 bin üyemizin arasından 3-5 tane anca bu kişilerden çıkar. Yönetimimiz, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımızda böyle bir şey yok” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler