131019098
29 Mart 2024, Cuma

GÜRCAN ALKAN ‘BEN BURADAYIM’ DEDİ

12 Ekim 2018, Cuma 06:54

     


AK Partili Gürcan Alkan yerel basın mensuplarının davetli olduğu bir kahvaltı düzenledi. Alkan, gündemdeki konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

33 yıl boyunca Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan Gürcan Alkan, yerel basının davetli olduğu bir kahvaltı organizasyonu düzenledi. Aday adaylıklarının konuşulduğu bu dönemde partisi AK Parti’den aday adaylığı açıklaması için erken olduğuna dair telefonlar aldığını belirterek sözlerine başlayan Alkan, “Bugünkü toplanış amacımız sizlerle beraber olmak. Ayrıca hem kamuoyuna hem de partimize, dava arkadaşlarımıza ‘Ben buradayım’ demek. Bu günkü toplantı için beni ilden aradılar, ilginç. Ben de şaşırdım. Benim amacım basın mensuplarıyla bir araya gelmek. Artık biz belli bir yaşa geldik. O rahatsız olacak, bu rahatsız olacak diye sizlerle buluşmamı erteleyecek değilim. Toplantının başlığı bu. Aday adaylığımı açıklamıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Başka partinin adayı için çalışmam’

Yapılan kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürcan Alkan, ‘İttifak olursa başka bir partinin adayını desteklenmesi istenirse çalışacak mısınız?’ sorusuna, “Ben örneğin, Serkan Acar’a neden oy toplamak için uğraşayım. Sanmıyorum, çalışmam. Açık açık söylüyorum çalışmam.” diyerek cevap verdi. Alkan, “2014 seçimleri önümüzde bir örnek. Serkan Acar’ın başkan seçilmesi mümkün müydü? CHP’nin bölünmesi, bizim partili arkadaşlarımızın çoğunun oy vermemesi, böyle sonuçlara sebep oldu. Yine aynı yere gidiyoruz. Ama bu kez öyle olmayacak. Bu kez ya CHP ya da AK Parti seçimi alacak burada. CHP’nin adayı büyük ihtimalle Özcan Durmaz olacak. Geçen seferki bölünmeyi yaşamazlarsa o olacak.” diyerek tahminlerde bulundu.

‘Belediyecilik park, bahçe yapmakla olmuyor’

Gürcan Alkan, mevcut belediyeyi nasıl buluyorsunuz sorusuna ise, “Hiç iyi bulmuyorum. Lamba takmakla, iki tane bank koymakla belediyecilik olmaz. Trafik sorunu ortada. İnşaat sorunu ortada. İmar sorunu ortada. Mesela Hakkı Ülkü imar konusunda Aliağa’yı Aliağa yapan bir adamdır. Aliağa için çalışmış bir büyüğümüzdür. Ondan sonra bir hizmet görmüyorum. Sen fakir göçmenlerin arsalarına el koy. Ondan sonra gecekondu kanuna göre parselle fakire fukaraya, kooperatife vereceğim diye ondan sonra sat bunları. Belediyecilik park, bahçe yapmakla olmuyor. Sahillere parayla girilmez. Bu nerede görülmüş. O yüzden ben Serkan Başkan’ın hizmetlerini beğenmiyorum. Herhalde ilk ve son dönemi olur.” dedi.

‘Benim amacım başkanlık’

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde kendi planlarından da bahseden Alkan, “Ben cezaevini kapatıp, cezaevinin bulunduğu yere üniversite yapacağım. Ben oradaki askeriyeyi kaldıracağım. Ben orada askeriye istemiyorum. Ben sosyal demokrat kökenli bir insanım. Bunu her zaman söylüyorum. Ak Parti benim için bir araç. Aliağa’ya hizmet etmek için bir araç Ak Parti benim için. Başkanlık sistemi olmasaydı, ona da ben karşı geldim. Açık açık söylüyorum. Eğer Başkanlık Sistemi olmasaydı, 2050 yılına kadar biz iktidardık. Ama bu Başkanlık Sistemi götürür mü götürmez mi? O konu da bir şey diyemeyeceğim. Amacım iktidarın nimetlerinden faydalanıp Aliağa’ya daha fazla hizmet etmek. Amacım devlette edindiğim 30 senelik tecrübemi insanlara hizmet etmek için aktarmak. Benim amacım başkanlık.” diyerek sözlerine son verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler