131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP “OHAL’E HAYIR” DEDİ

13 Ocak 2018, Cumartesi 06:18

     


CHP 81 ilde ortak basın açıklaması düzenleyerek OHAL’e tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Kemeraltı girişinde 'OHAL'e hayır' başlığıyla yapılan basın açıklamasına CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve partililer de katıldı.

CHP, Olağanüstü Hal ( OHAL) uygulamasına karşı 81 ilde düzenlenen ortak basın açıklaması kapsamında "OHAL kaldırılsın" çağrısı yaptı. Bu kapsamda, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Kemeraltı girişinde 'OHAL'e hayır' başlığıyla yapılan ortak açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve aralarında CHP Aliağa İlçe Yönetiminden isimlerin de olduğu çok sayıda partili katıldı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye'nin 18 aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetildiğini ifade ederek, uygulamanın milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe halini aldığını söyledi.

“OHAL MUHALİF KESİMLERE YÖNELİK SİNDİRME OPERASYONUNA DÖNÜŞTÜ”

Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL'in, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüştüğünü söyleyen Yücel, “AKP iktidarı ilk günden bu yana, darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında ve demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. Her geçen gün baskının sınırları genişlemekte ve sağcı-solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist olarak suçlanmaktadır. Toplumda açılan çatlaklar genişletilerek derin çukurlar haline getirilmektedir. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen ve bir baskı rejimini KHK'lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir.” dedi.

“İHRAÇ VE TUTUKLAMALARIN TAMAMININ DARBECİLERLE İLGİSİ YOK”

Yüz binlere ulaşan ihraç ve tutuklamaların tamamının darbecilerle ilgisinin olmadığını ifade eden Yücel, “İktidar partisinin FETÖ ile el ele vatanseverlere kumpas kurduğu yıllarda, bu terör örgütü ile mücadele eden ve bu yüzden cezalandırılan gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler gibi yurttaşlara, bugün FETÖ yaftası vurulmaya çalışılmaktadır. OHAL KHK'ları, toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini almıştır. Anayasa'yı yok sayan bir anlayış ile KHK'lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Böylesi bir ortamda, Cumhuriyet'in temel değerlerini savunmaya, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

ANKARA'DA OHAL FORUMU DÜZENLENECEK

OHAL'in bir kez daha uzatılmasının gündemde olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Yücel, 15 Ocak 2018 günü Ankara'da OHAL Forumu düzenleyeceklerini belirterek, “Sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak ve tek adam rejimine karşı duran, demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız. Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL'e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler