131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

YEŞİLTEPE’DEN ÇARŞAF LİSTE RİCASI

13 Haziran 2017, Salı 06:51

     


Sosyal medyada yer alan paylaşımlarla CHP Aliağa ilçe başkanlığına aday adayı olduğunu öğrendiğimiz Sebahattin Yeşiltepe, bu sürece nasıl hazırlandıklarını ve göreve neden talip olduklarını açıkladı.

Bayramdan sonra netleşeceğini söylediği aday adaylığının yalnızca ilçe bakanlığı için geçerli olduğunu söyleyen Yeşiltepe “Biz aday olursak sadece ilçe başkanlığına aday olacağız. Seçilmemiz durumunda da belediye başkanlığına aday olmayacağız. Bu konuda çok netiz. Çünkü geçmişte bu konuda bir takım sıkıntılar yaşadık. Bu ikili adaylık durumu partinin içerisinde sıkıntılara neden oluyor.” dedi.

Kendisi de dâhil hiçbir yönetim kurulu üyesinin belediye meclislerine de aday olmayacağını söyleyerek 1999 yılından beri parti içerisinde karşılaştıkları bu tutumu eleştiren Yeşiltepe, deneyimlerinden ders çıkarmış bir anlayışla bu göreve talip olmak istediklerini ifade etti. Yeşiltepe “1999’dan 2017’ye kadar partinin durumu ortada. Biz bu anlayış yüzünden partiye hâkim olma durumunu kaybettik. Hem parti yönetiminde hem belediye meclisinde yer alınması parti üzerindeki hâkimiyetimizi kaybetmemize neden oldu. Bu yüzden bizim en önemli iddiamız ilçe yönetimi ile yerel yönetimlerdeki görevlerin aynı insanlar üzerinde toplanmamasıdır.” dedi.

Sokaklarda el ele dolaşırsak yoldaş olduğumuz görülür!

Parti içerisinde ideolojik yapılaşmalar ve biz olmak yerine benmerkezci anlayışların partinin tek insan üzerinde ilerlemesine neden olduğunu fark etmeleri üzerine, bundan duydukları endişe ile aday adaylığı sürecine girme kararı aldıklarını ifade eden Sebahattin Yeşiltepe, Cumhuriyet Halk Partisi ile halk arasındaki bağın zayıfladığını, bu bağı tekrar kurabilmek gerektiğini vurguladı. “Aliağa bir emek kenti, bu kentte belirlediğimiz politikalar da bu minvalde olmalıdır. Bizim tespitimiz bu. Belediye başkanı seçilecek arkadaşlarımıza da bu birliği oluşturmayı tembihleyeceğiz. Birlikte koordineli bir yönetim yaratmak istiyoruz. Ayrıştırmadan, ayrılmadan, kavga etmeden bir yönetime ulaşmak için çabalamak istiyoruz.” diyen Yeşiltepe “sokaklarda el ele dolaşırsak yoldaş olduğumuz görülür” sözüne atıfta bulunarak eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nin yoldaşı olmak istiyorlarsa el ele verilip fikir birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

İlçe Başkanımız Durmaz’dan ricamız ‘Çarşaf Liste’

Bazı insanların seçim sürecinde yaşanacağını düşündükleri tartışmalardan beslendiğini, bu tartışmaların da partiye zarar vereceği uyarısında bulunan Yeşiltepe “Ben kimseyle kavga etmeyeceğim, şu anki İlçe Başkanımız Özcan Durmaz’dan tek bir talebimiz var, o da çarşaf listenin oluşturulması. Bu konuda kendisinden ricamız bu olmakla birlikte, alacağı karara da saygı duyuyoruz. Eğer çarşaf liste oluşturulursa delege arkadaşlar kendi gücüyle delege olur. Aday olan arkadaşlar da kendi gücüyle delege olan arkadaşların yanına gider ve olası tartışmaların önüne geçilmiş olur. Mavi renk, sarı renk, turuncu renk diye ayrıştırmak bizim için zararlı olacak bir ayrışmadır.” dedi.

Sosyal medyada yer alan açıklamasında “Rantçı anlayış” tanımlamasına yönelik aldığı tepkilerini eleştiren Yeşiltepe 99’dan bu yana partide oluşturulan, paylaşımcı ve birleştirici olmak yerine ‘ben yaparım’ diyen anlayışı eleştirdiklerini söyledi. Bu anlayışa sahip olan partililerin kendilerini bildiklerini ve bir takım partililerin de üzerlerine alınarak açıklama yaptıklarını ekleyen Yeşiltepe “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu anlayışlardan temizlenmesini istiyoruz. Eğer partimiz rantçı anlayıştan temizlenirse o zaman tabana inebilir, taban ile birleşebilir. Tam olarak bunlardan rahatsızlık duyduğumuz, eksiklikleri gördüğümüz için aday olmak istiyoruz. Aksini iddia edersek kendimizi çiğnemek zorunda kalırız.” açıklamalarında bulundu.

Aynı zamanda DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanlığı görevini yürüten Sebahattin Yeşiltepe Aliağa sokaklarında verdikleri mücadeleyi, deneyimlerini Cumhuriyet Halk Partisine aktarmak istediğini belirterek kendisi gibi aday adayı olacak tüm arkadaşlarına da birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, başarılar diledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler