131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA KOALİSYONU DEĞERLENDİRDİ

13 Temmuz 2015, Pazartesi 11:37

     


Çözülemeyen koalisyon düğümü ve erken seçim ikilemi hakkında Aliağa’nın nabzını tuttuk. Yeni hükümeti hangi partiler nasıl kurmalı sorusundan farklı cevaplar ortaya çıktı. 7 Haziran'da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Meclis'e giren 4 partiden hiçbirinin tek başına iktidar olamayacağı bir görünüm söz konusu. Konuyla ilgili belirsizlik sürerken Ankara’da hangi partilerin nasıl koalisyon kuracağı merakla bekleniyor. Yeni oluşan tablo karşında Aliağa halkının eğilimi, koalisyon senaryolarına bakışı varılacak sonuçla ilgili önemli ipuçları veriyor.

“MUHALEFETİN VAATLERİ BENZER, BİRLEŞSİNLER”

Ali Türe (Pazar esnafı/45): Geçtiğimiz seçimlerdeki sandıklardan çıkan sonuç koalisyonun yapılması yönünde oldu. Tek parti hükümeti zaten halkın kullandığı oy doğrultusunda kurulamadı. AK Parti ve diğer muhalefet partilerin seçimlerden önce verdikleri beyanatları şu noktada önemli bence. Vaatler yapılmak zorunda. Ve muhalefetin vaatleri birbirine çok yakın. Bu çiftçiye sunulacak fırsatlarda da emekliye yapılacak zam oranlarında da böyle. Hangisi gelirse gelsin ortak vaatlerin gerçekleştirilmesi anlamında bir araya gelmeleri mantıklı. Üç muhalefet partisi bir araya gelsin ve söylediklerini yapsınlar, halk da bunu görsün.

“CHP’YE GÜVENMİYORUM”

Hasan Kaya (Tornacı/64): MHP VE AK Parti koalisyonundan yanayım. CHP ile AK Parti’nin anlaşabileceğini düşünmüyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye güvenmiyorum. Ne yapacakları hiç belli olmaz. Sola güvenilmez. Tutarsız olduklarını düşünüyorum. CHP’de partide saçları çoktan ağarmış artık orayı bırakması gereken birçok isim var. Tüm gaye hiçbir iş yapmadan sadece maaş almak. Bu yapı içerisinde memleket sorunlarını çözüm ortam oluşturulamıyor. Genç ve dinamik bir yapıya ihtiyaç var.

“KOALİSYONU AKP İLE CHP KURMALI”

Kerim Macit (Fitness Antrenörü /23): AKP ile CHP’nin koalisyon yapmasından yanayım. En mantıklı yol bu. Başka bir yol yok bence. Zaten olacak olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşanan pek çok sıkıntıyı CHP’nin çözebileceğine inanıyorum. Tek başına iktidar olmasını isterdik. AK Parti’yle yan yana gelmesini bu belirsizlik ortamının ortadan kalması açısından, mecburiyetten, uygun bulanlardanım.

“SOLA HİÇ ŞANS VERMİYORUM”

Şakir Aydoğdu (İşçi /41): Seçimden sonra gazetelerde spor sayfalarından başka okunacak bir şey kalmadı. Koalisyonu iki sağ partinin yapası taraftarıyım. Başka bir seçenek Türkiye’ye bir yarar getirmez. Bu olmazsa zaten seçim olur. Öyle de olmalıdır. HDP barajı CHP’nin yardımıyla aştı. Yeniden bir seçim söz konusu olursa barajı geçemeyecektir. CHP doğudan oy alamadı. Koalisyonda sola hiç şans vermiyorum. Türkiye’nin başına ne geldiyse solun yüzünden gelmiştir zaten.

“KOALİSYON UZUN SOLUKLU OLMAYACAKTIR”

Sümeyra Yeşil (Esnaf /31): Koalisyonun kimler arasında olursa olsun bozulacağını düşünüyorum. Uzlaşma da sağlanamıyor zaten. Her birinin apayrı ideolojileri var ve en başta koalisyonla MHP ile AK Partinin bir araya gelmesi kendi seçmeninde hayal kırıklığı yaratacaktır.

Derya Kırtepelioğlu (Esnaf/33): Ben erken seçim diyorum. Koalisyon istemiyorum. Anlaşma sağlanabilecek olsaydı zaten bu duruma gelmezdik. Başından zaten tek parti iktidar olurdu.

“ARTIK ÖNÜMÜZÜ GÖRELİM”

Halil Gündoğu (Minibüs Şoförü/56): Erken seçim olmasın. Mutlaka bir şeyler yapsınlar. Yeniden seçime taraf değiliz. Kimin kimle bir araya geleceği de önemli değil bu saatten sonra bana göre. Gönlümden geçen bir parti de yok yeter ki hükümet kurulsun ve önümüzü görelim.

Ali Girgin (Emekli/60): Koalisyon kurulsun istiyoruz. MHP buna yanaşmadığına göre. CHP ve AK parti koalisyonu mantıklı. Seçimlere bir sürü masraf yapılıyor. Sağlıklı bir koalisyon doğru olacaktır. İstenirse elbette doğru bir koalisyon ortaya çıkabilir. (EMEL OTURAK-VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler