131019098
19 Mart 2024, Salı

‘BU YASAYA RIZAMIZ YOKTUR’

13 Ekim 2017, Cuma 06:56

     


Meclis’te görüşülmesi planlanan Müftülük Yasa Tasarısı’na karşı CHP Aliağa Kadın Kolları üyeleri Ankara’daki protesto eylemine katıldı.

Meclis Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi planlanan ve müftülere evlendirme yetkisi veren yasa tasarısının görüşmeleri ertelendi. Yasa tasarısının bu hafta Meclis gündemine geleceği haberini alan kadınlar ise ertelendiği haberine rağmen sabahın erken saatlerinde Meclis önünde toplanmaya başladı. Eyleme bir önceki gün Aliağa’dan yola çıkan CHP Aliağa Kadın Kolları üyesi kadınlarda katıldı.

Ankara Kadın Platformu’nun, yasa tasarısına karşı tüm kadınlara çağrıda bulundukları eyleme, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce kadın da yola çıkarak yasayı protesto etmek ve Meclis’te görüşülmesini engellemek için katılım gösterdi. Yasa tasarısı görüşmesinin ertelendiğini öğrenen kadınlar, “Ertelemeniz bizi durduramaz, bu yasaya itirazımız var” dedi.

Ankara Kadın Platformu ve CHP Kadın Kolları’nın yanı sıra pek çok kadın örgütünün destek verdiği eylemde kadınlar adına CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse bir açıklama yaparak tasarı geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Eyleme katılan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da yaptığı açıklamada evliliğin bir dünya işi olduğunu ve din adamları ile değil, devlet tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler