131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP, ORTAK BİLDİRİYLE TERÖR SALDIRISINI KINADI

13 Aralık 2016, Salı 07:06

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, büyük çoğunluğu polislerden oluşan 44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin de yaralandığı Beşiktaş'taki terör saldırısını kınadı. Partililer, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Beşiktaş'taki terör saldırısını Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla kınadı. Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında Türk Bayrakları ve ‘Terörü lanetliyoruz’ yazılı pankart açıldı. CHP Alaplı (Zonguldak) İlçe Başkanı Hüseyin Tosun da basın açıklamasında hazır bulundu. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ortak açıklamayı okuyan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Acımız çok büyük ve tarifsiz. Bu ülkenin doğusundan batısına her evde, kana susamış, insanlıklarını yitirmiş alçak teröristlerin, hain saldırılarına şehit verdiğimiz gencecik evlatlarımızın, şehitlerimizin acısı ve yası var. Bu acıyı yüreğimizin tam ortasına bırakan, mübarek kandil gününde evlerimize evlat acısının ateşini düşüren, kahpece ve korkakça bir saldırıyla canımızdan can koparan, terör örgütü PKK’yı ve onun alçak teröristlerini en sert şekilde lanetliyoruz” dedi.

“BİRBİRİMİZE DAHA DA KENETLENİYORUZ”

Bu alçak saldırıyla ülkeyi bölebileceklerini, halkı halka kırdırabileceklerini, karanlık emellerine ulaşabileceklerini zanneden hainlerin, her eylemlerinde olduğu gibi yine emellerine ulaşamadıklarını vurgulayan Durmaz, “Bu hainler ve onların içte ve dıştaki destekçileri, karşılarında bir kez daha terör karşısında birleşen, tek vücut olan bir millet bulmuşlardır. Bu millet askerine, polisine, halkına uzanan her kanlı elde, tek yumruk ve tek ses olmayı başarmış, terörü lanetlemiş, hainlere gereken dersi vermiştir. Harcında birlik, kardeşlik ve bağlılık bulunan bir ülke, böylesine kahpece yapılan saldırılarla birbirine daha da kenetlenmekte, bayrağına, cumhuriyetine, polisine ve askerine daha da sahip çıkmaktadır. Terör bu türden kanlı eylemlerle yüreğimizi yakmaktadır. Ancak bu yürek yangınımızda, yasımızda yine ortak acılarımızdır. Türk halkı acısını paylaştıkça, terör örgütlerine karşı daha da güçlenmekte ve bu birliktelikle, terörün yapmak istediğine asla boyun eğmemektedir” diye konuştu.

“İNADINA SARILACAĞIZ BİRBİRİMİZE”

Cumhuriyet Halk Partililer olarak, ülkenin birliğine, barışına ve geleceğine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Durmaz, "İstanbul’daki bu hain saldırıda yitirdiklerimizle içimizden de bir şeyler kopup gitmiştir. Ateş hepimizin evine düşmüş, yitip giden gencecik evlatlarımız hepimizin çocuğu, kardeşi ve canı olmuştur. Artık yeter dediğimiz her anda, yeni kayıplar yaşamak en büyük acımız olmuş, yaşanan duygular kelimelerle tarif edilemez hale gelmiştir. Bugün gözümüzde yaş, kalbimizde sızı, aklımızda kaybettiğimiz yiğitlerimizden başka bir şey yoktur. İnadına sarılacağız bugün birbirimize. İnadına sokağa çıkıp sahip çıkacağız ülkemize ve birliğimize. Acılarımızı unutmadan ama hainlere de fırsat vermeden, onları sevindirmeden yaşayacağız yasımızı. Biliyoruz ki, Hakkın gazabı ve Halkımızın bedduaları, er ya da geç sonları olacaktır bu alçakların. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bu ülkenin polisine, askerine, aydınına ve halkına yapılacak her saldırıda, saldırıyı yapanların karşısına çıkmaya, bu hainleri lanetlemeye, ülkemizin birliğine, barışına ve geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyeti ve halkını korumak pahasına canından olan tüm kahramanlarımızın, mücadelesini sürdürmeye, isimlerini yaşatmaya, her türlü terör eylemini kınamaya ve lanetlemeye amasız ve fakatsız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EN BÜYÜK LANETLE LANETLİYORUZ”

Durmaz, bugün terörden ve teröristten başka suçlu aramaya gerek olmadığını belirtti. Eksiği, hatası olanların konuşulacağı günün bugün olmadığını vurgulayan Durmaz, “Bugün partisine, dinine, ideolojisine bakılmaksızın, terörün karşısında olan herkesle omuz omuza olma günüdür. Bu kardeşlik ve birlik, alçak teröristlere verilecek en büyük cevaptır. Terör karşısında susmayacağız, yılmayacağız, korkmayacağız. Bizi sindirmek ve bölmek isteyenler bilsinler ki, şimdi daha da kenetlenmiş, daha da güçlenmiş bir Türkiye var. Halkın gücü ve kardeşliği bu hainlerin sonu olacaktır. Bu kardeşliği sağlamak, terörü bitirmek adına her türlü iş birliğini destekliyor ve bu yolda her türlü desteği eksiksiz veriyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle, bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Şiddete, teröre ve karanlığa inat ses yükseltiyor, haykırıyor ve tüm terör örgütlerini en büyük lanetle lanetliyoruz.” dedi. Partililer basın açıklamasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısına kırmızı karanfil bıraktı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler