131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EN ÖNEMLİ PROJESİNİ AÇIKLAYACAK

14 Ocak 2019, Pazartesi 06:46

     


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, katıldığı bir televizyon programında İzmir için hazırladığı en önemli projesini Ocak ayının 20’sinden sonra açıklayacağını belirtti. Zeybekci, devam eden Otoyol çalışmaları hakkında da önemli bilgiler verdi.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, katıldığı bir televizyon programında İzmir projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekçi İzmir hakkında en önemli projesini Ocak ayının 20'sinden sonra açıklayacağını belirtti.

“İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor”

Zeybekçi'nin açıklamalarından satırbaşları arasında Aliağa’da da devam eden otoyol çalışmaları da vardı. Devam eden Otoyol çalışmalarının bu yıl içerisinde biteceğini belirten Zeybekci, “Çanakkale Köprüsü'nden çıkan otoyol Çandarlı, Aliağa Limanlarına geliyor. İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor. 2018 yılında 18 milyon turist Antalya'daydı. 5,5 milyon turist de İzmir havzasındaydı. Toplamda bu önümüzdeki 5 senede 30-35 milyon turistin olduğu yer. Siz Antalya ile İzmir'i 2,5 saatte birbirine bağlarsanız, o coğrafyadaki kültür mirası, arkeolojik bölgeler, sağlık turizmi 40 milyon turistin; Antalya-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-İzmir bütün bu hatlar bir araya geldiğinde; soruyorum şimdi. İzmir buna hazır mı? Değil.” ifadelerine yer verdi.

“Bizim en önemli projemiz bu”

İzmir silikon vadisi olur mu? Sorusuna da cevap veren Zeybekci, “Bizim en önemli projemiz bu. Ayın 20'sinden sonra açıklayacağız. AR-GE çalışanının olduğu, en büyük teşviklerin, avantajların verildiği, bilim insanlarının, akıl insanlarının birlikte çalışacağı. Bununla ilgili de 27 dönümlük bir alan; tabiat olarak dünyanın en güzel yerinde, doğanın içinde. Öyle bir ortam yaratacaksınız ki o verimi almak için, verimliliği artırmak için, bir tarafında deniz, bir tarafında orman. Yapının görünmediği, betonlaşmanın görülmediği bir yapılaşma mutlaka olacak. Asıl orada inşa edilecek şey; hukuki altyapı. Çok farklı bir serbest bölgeden bahsediyorum.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler