131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

AKBULUT, “AK PARTİ VE MHP TEMELDE AYNI PARTİLER”

14 Şubat 2017, Salı 06:52

     


AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı, MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti ve MHP’nin temelde birbirinden farkı olmadığını belirterek, sadece yol ve yöntem olarak birbirinden ayrıldığını söyledi.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve beraberindeki partililer, MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cemal Balcı’nın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Abdurrahim Aydemir ve partililere başsağlığı diledi. Ziyarette ayrıca anayasa değişikliği referandumu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

AYDEMİR, “İÇERİK ANLATILDIKÇA İNSANLAR İKNA OLACAK”

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, anayasa değişikliği referandumu hakkında yaptığı konuşmada, bu değişikliğin sıkıntılı bir dönemde gündeme geldiğini ifade etti. Aydemir, “Yapılacak olan değişiklikler AK Parti’nin de, MHP’nin de üzerinde mutabık kaldığı konular ama gönül isterdi ki CHP Genel Başkanı da konuya dahil olsun. Onların da görüşleri doğrultusunda bir düzenleme yapılsın, toplumun daha geniş bir kesimi gönül rahatlığıyla referanduma gitsin. Sosyal medyadan katip ediyorum, insanlar birbirleriyle atışıyor. Bir kutuplaşmaya oluşuyor ama inşallah önümüzdeki günlerde referandumun içeriği anlatıldıkça insanlarımız biraz daha ikna olacaklar. Bu görev de bizlere düşüyor. Genel merkezimizin kararı doğrultusunda çalışacağız.” dedi.

AKBULUT, “HAYIR DİYENLERİN ANLATTIKLARI İLE ALAKASI YOK”

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise AK Parti ve MHP’nin temelde birbirlerinden farkı olmadığını, sadece izlediği yol ve yöntemin farklı olduğunu dile getirdi. Akbulut, “Yapılacak olan referandum ile ilgili garip olan bir şey var. CHP’liler, ‘Bugün Recep Tayyip Erdoğan görevde ama yarın başka birisi göreve gelirse ne olacak” diyor. E o zaman siz bunu diyorsanız Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir ediyorsunuz demektir. Başka birisinin göreve gelmesi tedirginliğine düşüyorsanız, bu durum Erdoğan’ı takdir ediyorsunuz anlamına geliyor. Hayır diyenlerin anlattığı anayasa değişikliği maddeleri ile yapılacak olan anayasa değişikliği maddelerinin hiç alakası yok. Siz demokrasi diyorsanız eğer, yeni anayasa daha demokratik olacak. Şu an cumhurbaşkanını sadece vatana ihanetten yargılayabiliyorsunuz. Ama gelecek olan sistemde her türlü yargılayabiliyorsunuz. Ayrıca, yapılacak olan referandum sonrası getirilmesi istenen sistem Başkanlık Sistemi değil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler