131019098
16 Nisan 2024, Salı

GÜVEN: “YÜZDE 70 ‘HAYIR’ BEKLİYORUZ”

14 Şubat 2017, Salı 06:43

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Yöneticileri ile birlikte partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumda İzmir’den çıkacak sonuç ile ilgili tahminde bulundu. Güven, İzmir’de yüzde 70 oranında hayır oyu beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP İzmir İl Yöneticileri ile birlikte partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu kapsamında yapılan ziyarette çok sayıda partili yer aldı. Parti İlçe Binasında gerçekleştirilen ziyarette kısa bir konuşma yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Türkiye'nin içinde bulunduğu referandum sürecini konuşmak için bir arada olduklarını belirtti. Bu ziyaretin aynı zamanda bir çalışma toplantısı olduğunu ifade eden Durmaz, “İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkan Yardımcılarımız partimizin bu sürece ilişkin görüş ve değerlendirmelerini bizlerle paylaşacaklar” diyerek sözü CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’e bıraktı.

GÜVEN, “16 NİSAN HAYIRLI BİR GÜN OLACAK”

Kınık'ta gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından anayasa değişikliği referandumu sürecinde yapacakları çalışmaları konuşmak üzere Aliağa’ya geldiklerini söyleyen Güven, “Biliyorsunuz referandum tarihi onaylandı, resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. Hepimize hayırlı olsun. 16 Nisan tarihi bizim için hayırlı bir gün olacaktır diye düşünüyorum ve bu duygumu da sizinle özel olarak paylaşmış oluyorum. Getirilmek istenen anayasa maalesef o kadar kötü bir anayasa ki bakıp gördüğümüzde gerçekten hepimizi yaralıyor. Cumhuriyet Türkiye’sinde, 21. yüzyılda böyle bir anayasanın meclisten alelacele geçirilip topluma sunulması gerçekten çok büyük bir ayıp, ben öyle görüyorum, ayıplıyor ve kınıyorum.” diye konuştu.

KOCAOĞLU, “ÜLKE UZUN SÜREDİR İYİ YÖNETİLMİYOR”

İl Başkanı Güven’in ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Türkiye’yi bu duruma getiren süreci değerlendirdi. Kocaoğlu, “Parti teşkilatlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Örgütümüzle toplanıp bir değerlendirme yapalım diye yola çıktık. Türkiye'de PKK terörü 2002 yılında durmuştu. Bugün sadece PKK terörüyle uğraşmıyoruz, bugün FETÖ terörü ve ayaklanmasıyla da uğraşıyoruz. Bugün IŞİD ve adını bilmediğimiz birçok terör örgütüyle karşı karşıyayız. Ülke uzun süredir iyi yönetilmiyor. Ülkemizin devlet kurumları zayıflatıldı. Ordumuz Ergenekon'dan, Balyoz'dan, Casusluk Davası’ndan en sonda FETÖ sürecinden geçti. Savcıların, hakimlerin, adalet dağıtması gereken kurumların durumu belli. Polis teşkilatının durumu belli. Devleti devlet yapan kurumların erozyona uğradığı, dolayısıyla da devletin erozyona uğradığı bir 15 sene yaşadık.” dedi.

“BU ANAYASA İLE ÜLKE YÖNETİLEMEZ”

Konunun uzmanlarına sorulmadan 75 maddenin değiştirildiği bir Anayasa’nın tutarlılığının ve uygulanabilirliğinin mümkün olmadığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, “Bu şahsa özel bir anayasadır. Bu anayasa ile ülke yönetilemez. Bu coğrafya da bir tek düstur var onu da Ulu Önderimiz belirlemiştir. Trablus'ta savaşmış, Yemen'de savaşmış, Çanakkale'de savaşmış, Sofya'da diplomatlık ve askeri ateşelik yapmış, tüm coğrafyayı tanıdıktan sonra Misak-ı Milli sınırlarını çizmiş. ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ demiş. 90 küsur yıldır bu böyle giderken şimdi ne oldu, bütün komşularımızla problemliyiz. Komşularla sıfır sorun dedik, sıfır komşu bıraktık." diye konuştu.

GÜVEN, “HEDEFİMİZ YÜZDE 70 HAYIR OYU”

Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumda İzmir’den çıkacak sonuç ile ilgili tahminde bulundu. Güven, “Hedefimiz minimum yüzde 70 oranında ‘hayır’ çıkmasıdır” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler