131019098
29 Mart 2024, Cuma

DURMAZ, “BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ İKTİDAR”

14 Mart 2018, Çarşamba 07:18

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partisinin 9-10 Mart'ta düzenlediği 19. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan tüzük değişikliğini yorumladı. Durmaz, “Partimiz hem örgütsel yapısını hem de tüzüğünü yeniledi. Kendi içindeki çalışmalarını sona erdirdi. CHP’nin bundan sonraki hedefi iktidardır.” dedi.

CHP'nin, tüzük değişikliği için gerçekleştirilen 19. Olağanüstü Kurultayı 9-10 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kurultayda, CHP Tüzüğü'nde önemli değişikliklere gidildi. Kurultaya Aliağa’dan katılan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, yapılan tüzük değişikliğini Aliağa Ekspres’e değerlendirdi. Bu değişikliklerin yapılması için örgütün yaklaşık 1,5 yıldır hazırlandığını ifade eden Durmaz,“1,5 yıl öncesinden başlayarak tüm ilçelerden ve illerden tüzükte yapılması gereken değişiklikler ile ilgili öneriler alınmıştı. Bu öneriler doğrultusunda her ilde tüzük komisyonları toplandı. Tüzük komisyonları kendi illerinde oluşan önerilere son şeklini verdiler. Sonrasında da illerin önerileri Ankara’ya gitti. Ankara’da, Genel Merkez Tüzük Komisyonu illerden gelen temsilcilerle bir hafta çalıştı. Bir haftalık çalışmanın sonucunda da kurultayda görüşülecek bir tüzük taslağı ortaya çıkarıldı.” dedi.

“ADAY BELİRLEMEYE YÖNELİK ÖNEMLİ DÜZENLEMELER GETİRİLDİ”

19. Olağan Tüzük Kurultayı’nda tüzük taslağının madde madde görüşüldüğünü söyleyen Özcan Durmaz, “Kurultayımızda, tüzüğümüzün günün ihtiyaçlarına göre değiştirilmesi konusu ele alındı. İki gün boyunca yapılan tüzük kurultayımızda esas olarak tüzüğün örgütün sesine daha çok kulak verecek, tabanın beklentilerini daha çok karşılayacak şekilde düzenlenmesi amaçlanıyordu. Bu madde madde görüşüldü. Tüzüğün tamamı üzerinde bir değişiklik tasarısı yapılmıştı. Esas olarak bu değişiklikler örgütün daha çok sesinin duyulacağı, tabanın daha çok söz ve karar sahibi olabileceği değişiklikleri içeriyordu. Madde madde yapılan görüşmeler sonrasında Tüzük Taslak Komisyonu’nun hazırlamış olduğu bazı maddeler kurultayda kabul görmedi. Aktif, pasif üyelik gibi. Esas olarak o önemli bir sorun oldu. Ancak aday belirlemeye yönelik önemli düzenlemeler getirildi.” diye konuştu.

“ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE ÖN SEÇİM ESAS KABUL EDİLDİ”

Durmaz, gerek milletvekili adaylarının, gerek yerel yönetim adaylarının, gerekse cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusuna ilişkin düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Bu aday belirleme sürecinde ön seçim esas kabul edildi. Tabi ki merkez yoklaması da bir aday belirleme yöntemi olarak hala tüzüğümüzde mevcut. Her ilde gerek milletvekilliği, gerekse yerel seçim aday belirlemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin yöntemin ortaya konması konusuna il ve ilçe örgütleri ile parti meclisinin birlikte karar vermesine ve bu yönde çalışma yapılmasına dönük bir değişiklik yapıldı. Bu son derece önemlidir.” dedi.

“ALİAĞA’NIN YEREL SEÇİM ADAYINA PARTİ MECLİSİ KARAR VERECEK’

Örneğin, İzmir’de milletvekili adaylarının nasıl belirleneceğini İzmir il örgütüyle, Aliağa’da yerel seçim adaylarının nasıl belirleneceğine Aliağa ilçe örgütü ile birlikte parti meclisinin karar vereceğini söyleyen Durmaz, “Bu son derece önemli. Yine tüzükte günün ihtiyaçlarını karşılamayan pek çok ayrıntı düzeltildi. Yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi önemli bir konuydu. O konuya ilişken bir düzenleme getirildi. Henüz daha cumhurbaşkanlığı seçiminin esaslarına ilişkin yasal düzenleme yapılmamış olmasına rağmen yasalara uygun olmak kaydıyla nasıl bir cumhurbaşkanı adayı belirleneceğine ilişkin çalışma yapıldı. Orada da seçmen yoklaması dahil olmak üzere seçmenlere sormak veya bütün parti üyelerinin katılımıyla ön seçim yapmak veya merkez yoklaması yapmak, parti meclisi eliyle aday belirlemek gibi seçenekler var. Yine bu konularla ilgili olarak da örgütün görüşüne başvurularak örgütün eğilimi doğrultusunda hangi aday belirleme yönteminin kullanılacağına karar verildi. Gerek eğitim çalışmaları, gerekse tüzükle partinin çalışma esaslarının belirlendiği konularda pek çok eskimiş olan hükümler günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi.” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HEDEF İKTİDAR”

CHP’nin bu tüzük kurultayıyla birkaç aydır devam eden kongre ve kurultay sürecini tamamlamış olduğunu sözlerine ekleyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Partimiz hem örgütsel yapısını hem de tüzüğünü yeniledi. Kendi içindeki çalışmalarını sona erdirdi. CHP’nin bundan sonraki hedefi iktidardır. Dışa dönük çalışmalara konsantre olacak şekilde örgütümüz toplanmıştır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler