131019098
29 Mart 2024, Cuma

“VAZGEÇMEK CHP'NİN İLKELERİNE TERS”

14 Mayıs 2019, Salı 06:58

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden 6 kişi ilçe yönetimindeki görevlerinden istifa etti. İstifa haberinin ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit basın açıklamasında bulundu. Cirit, “Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanlığını alamadığımız için vazgeçmek, CHP'nin temel ilkelerine de ters düşmektir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Zafer Maden, Fikri Temur, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu, Namık Kaçar ve Hasan Hüseyin Erden ilçe yönetimindeki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Yönetim kurulu üyeleri istifa gerekçesi olarak seçim sürecinde ve öncesinde partinin kendi içerisinde bütünlüğü sağlayamadığını gösterdi. İlçe bakanlığına yazılı istifalarını bırakan yönetim kurulu üyeleri dilekçelerinde, temel değerleri umursamayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin evrensel, sosyal ve demokrasi anlayışına uyum sağlamayan yönetim kaynaklı tutum ve davranışların yenilgiye sebep olan önemli unsurlardan biri olduğunu belirttiler. Ayrıca yönetimin mevcut fikri ve yönetim anlayışıyla devam etmesi halinde ileriye dönük sıkıntıların daha da büyüyeceğini, yönetimin değişime, yenilenmeye direnç gösterdiğini vurguladılar.

“Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir”

İstifaların ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Cirit, “2017 Aralık ayında olağan kongre süreci sonucu Sayın Özcan Durmaz başkanlığında CHP Aliağa ilçe yönetimi olarak görev yapmaya başladık. 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle Sn. Özcan Durmaz belediye başkanlığı adaylığı için istifa ettiğinden yönetim kurulundan 13 kişinin oyunu alarak ilçe başkanlığına seçildim. Özcan Durmaz belediye başkanı adayı olduğunda her bakımdan kazanması için yönetim olarak her birimiz çaba gösterdik. Büyükşehir % 56,8 ile birinci oldu. Daha önce 5 belediye meclisi üyesi ile mecliste temsil hakkı kazanmışken % 49 ile ilçede birinci parti olup, 14 meclis üyesi ile çoğunluğu sağladık ama maalesef belediye başkanlığını %46,6 ile kaybettik. Bu seçim için temel iki çalışmamız vardı. Doğal olarak adayımızın kendi çalışmaları ve yönetim olarak ona vereceğimiz destek, teknik altyapı ve CHP anlayışını tanıtmak. Sn. Özcan Durmaz 5 yıl ilçe başkanlığı yaptığı ve çok seçim geçirdiği için başkanlık seçimi onun komutasında yürüdü. Biz yönetim olarak alan raporlama, başkan adayımızın projelerini tanıtma, CHP'nin belediyecilik anlayışını halkımıza anlatma, Büyükşehirin çalışmalarını Aliağa halkına anlatma, sandık örgütlenmesi ve başkan adayımızın isteklerini yerine getirmeye çalışarak ve de zaman zaman uyarılarda bulunarak ve zaman zaman da öneriler sunarak süreci yönetmek için gayret gösterdik. Fakat maalesef belediye başkanlığını kaybettik. Sosyal demokrasinin temel dayanağı biz olabilmektir. Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanlığını alamadığımız için vazgeçmek, özellikle ittifakların bile çok önemli olduğu bu dönemde CHP'nin temel ilkelerine de ters düşmektir. Seçim değerlendirmesi için il başkanımız ve il yöneticilerimizle genişletilmiş danışma kurulu toplanmış ve seçim sonucu değerlendirilmiştir. Yönetim kurulunda da değerlendirme toplantısı yapılmış ancak 6 arkadaşımız seçim sonucunu farklı değerlendirmişler ve bu nedenle yönetim kuruluna istifalarını vermişlerdir. Kendilerine bugüne kadar partimiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler