131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

14 Ağustos 2017, Pazartesi 06:21

     


CHP Genel Merkezi tarafından toplanan Başkanlar Kurulu’nda Kılıçdaroğlu’nun kongre süreciyle ilgili sözleri parti içerisinde geniş yankı uyandırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlar Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde yaptığı açıklamalar, il ve ilçe teşkilatlarında ilgiyle karşılandı. Ağustos ayı sonunda başlaması beklenen kongre sürecine belediye başkanlarının müdahil olmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ön seçim yönteminin kullanılmayacağını da ifade ettiği konuşmasında “Belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde ön seçim yapılmayacak. Kongre süreçleri başladığında o kongrelere müdahil olmayın ve delegelere karışmayın işinize bakın. Örgüt kendi içinde demokratik bir şekilde en doğru kararı verecektir” dedi.

Kongrelerde il ve ilçe başkanlıklarına aday olacak partililerin belediye başkan adaylığını düşünmemeleri gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, geleceğe yönelik farklı hedeflerle il ve ilçe yönetimine aday olunması sonucu mevcut başkanların örgüte müdahale ettiğini söyleyerek herkesin görevini yerine getirmesini istedi.

Mevcut belediye başkanlarının kongreye müdahil olmak yerine bulundukları il ve ilçelerde daha aktif siyaset üreterek partiye faydalı olmaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasında 2019 yılında yapılacak olan genel seçimleri hedef göstererek, yerel yönetimlerin de çalışmalarını buna gore planlamalarını istedi.

CHP içerisinde pek çok partili tarafından olumlu karşılanan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ardından, kongre sürecinde il ve ilçe başkanı olarak belediye başkan adaylığına soyunmak isteyen mevcut başkanlar arasında da bir arayışın baş gösterdiği gözlemleniyor.

GÜVEN’DEN DE DESTEK

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin talimat niteliğinde görülmesi gerektiğini belirterek “Seçilen arkadaşların sonradan aday olup ayrılmaları boşluk yaratıyor. Onları daha iyi planlamaları, iyi bir organizasyon yapmaları gerekiyor. Parti örgütlerinde boşluk yaratacak anlayış içinde olmamak lazım” dedi.

Kongrede seçilecek yönetimlerin partiyi ülkenin geleceği için olağanüstü derecede önemli bir seçime taşıyacağına işaret eden Güven “Önümüzdeki seçimleri taşıyabilecek ve götürebilecek yönetimler oluşturulmalı. Dönemin koşulları buna zorluyor. Bu nedenle örgütler bu konuda duyarlı olmalı, kongrede aday olacak arkadaşlar ileride belediye başkanı ve milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmamalı.”şeklinde konuştu.

Ayrıştırıcı değil birleştirici siyaset anlayışı içinde olunmasının önemine değinen Asuman Ali Güven “Demokratik bir şekilde delegasyon, üyelerin belirleyeceği yapılar oluşmalı. Belediye başkanlarının bu işe karışması doğru değil. Onların zaten çok önemli ve ciddi hizmetleri var. Bu hizmetler konusunda yoğunlaşırlarsa partinin başarısı daha da artar. Genel Başkanımızın vurguladığı konuyu doğru buluyorum ve belediye başkanlarımızın da duyarlılık göstereceği aşikar. Bu delege seçimlerinin hak, hukuk, adalet araşıyı felsefesine uygun şekilde geçeceğinden şüphem yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ışığında, mevcut başkanların ve başkan adayların bulunduğu il ve ilçedeki performanslarına göre değerlendirme yapılarak adayların açıklanacağı ortaya çıkarken, kongre sürecinden, 2019 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partiyi en yüksek başarı seviyesine taşıyacak ekiplerden oluşacak yönetimle yol alma isteği de parti kademelerinde olumlu karşılandı.

ALİAĞA’DAN DA DESTEK

Kılıçdaroğlu ve Güven’in açıklamalarını yorumlamasını istediğimiz Aliağa’daki partililer de genel olarak bu açıklamaları desteklerken, kongre sürecindeki yarışmanın partiye zarar verecek boyutlara ulaşmaması de ortak temenni olarak ortaya konuluyor. Konuyla ilgili eski ve yeni yöneticiler ile parti ileri gelenlerinin görüşlerini önümüzdeki günlerde gazetemizde okuyabilirsiniz.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler