131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN ADAYI AKBU...

14 Kasım 2016, Pazartesi 06:34

     


Ankara kulislerinden partiye yakın kaynaklar, Ak Parti’nin Aliağa için belediye başkan adayını büyük oranda belirlediğini ifade ediyor.

Ülke genelinde erken seçim ihtimaliyle siyaset sahnesi hareketlenirken, Aliağa’da da adaylar ve aday olmak isteyenler yavaş yavaş belirmeye başladı. 2014 yerel seçimlerinde yaşanan bölünme ve küskünlüklerin etkisini azaltmak için, bu kez siyasi partilerin genel merkezleri de daha dikkatli davranmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz dönem meclis üyeliğinde birinci parti çıkmasına rağmen belediye başkanlığını kıl payı kaçıran Ak Parti’de de aday belirleme çalışmaları hız kazanmış durumda. Ankara kulislerinden, partiye yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Ak Parti, Aliağa için başkan adayını büyük oranda belirlemiş durumda.

2014 yerel seçimlerinde partiyi temsil eden Etem Yorulmaz’ın yanı sıra Tansu Kaya gibi isimlerin de adaylık yarışında adının geçtiği Ak Parti’de ipi göğüslemeye en yakın adayın Yaşar Akbulut olduğu öğrenildi.

Akbulut’un özellikle ilçeye yapılacak yatırımlarla ilgili Ankara merkezli girişimleri ve çabalarının dikkatlerden kaçmadığını belirten kaynaklar, Aliağalı vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözümü için makamını ve parti imkanlarını sonuna kadar kullanan Akbulut’a karşı halkın teveccühünün, partinin yetkili organları tarafından değerlendirildiğini ve diğer aday adayları karşısında avantajlı hale getirdiğini ifade ediyorlar.

2014 yerel seçimlerinden sonra, sürdürdüğü düzeyli siyasetle Aliağa’nın geleceği için faydalı olacağını düşündüğü hiçbir hizmetin önünde durmayan, aksine bir an önce hallolması için Ankara’dan milletvekili ve bakanlık düzeyinde girişimleriyle pürüzlerin giderilmesine yardımcı olan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un bu tavrı da adaylık ihtimalini güçlendiren etkenlerden bir diğeri oldu.

Aliağa’nın en önemli sorunlarından olan yeni bir hastane yapımı için de ilçe başkanı olduğu günden bu yana ilgili kurum ve kuruluşlara her türlü girişimde bulunan Akbulut, siyasi söylemlerinde de parti ayrımı gözetmeksizin Aliağa’nın var olan bütün sorunları için herkesle birlikte çalışmaya hazır olduğunu sık sık vurguluyor.

Ahmet Davutoğlu’ndan sonra Ak Parti Genel Başkanı olan Binali Yıldırım’la iyi bir diyalog içinde olan Akbulut’un Aliağa Belediye Başkanlığı adaylığına Yıldırım’ın da sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. Parti kurmaylarının kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede Yaşar Akbulut ismi diğer adaylar karşısında açık ara farkla önde anılırken, Binali Yıldırım’ın kesin aday olarak Akbulut isminde karar kılma ihtimaline yüzde 80 kesin gözüyle bakılıyor.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler