131019098
28 Mart 2024, Perşembe

PARTİ İLÇE BAŞKANLARI BAKIRÇAY ADAYLARINI DEĞERLENDİRDİ

15 Nisan 2015, Çarşamba 11:13

     


2015 Genel Seçimleri aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesinin ardından AK Parti, CHP, MHP ve Hepar Aliağa Parti İlçe Başkanları Bakırçay Bölgesi (Aliağa-Dikili-Bergama-Kınık) adaylarını değerlendirdi. Aday listelerinin kesinleşmesiyle Ak Parti’den Tansu Kaya 9’uncu sıradan, MHP’den Yalçın Koçyiğit 5’inci sıradan, DSP’den de Mehmet Emircan 9’uncu sıradan aday gösterilmişti. Parti İlçe Başkanları ise bu adayların aday gösterildikleri sıradan seçilme ihtimallerinin az olduğunu ifade etti.

AKBULUT, ''7. SIRA VE ÜSTÜ ADAYLARIMIZ ZORLANABİLİR''

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ''Açıkçası Bakırçay Bölgesi'nden seçilebilir sırada bir aday gösterilmesini isterdik. Ancak genel anlamda baktığımızda İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları arasında çok değerli isimler yer alıyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yerine düşünülen 2. Bölge 1. sıra adayımız Mustafa İbrahim Turhan'ın bölgemize çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Ayrıca Ak Parti Milletvekili Hamza Dağ bölgemiz ile çok ilgili bir isim. Nesrin Ulema da çok değerli isimler arasında. 7. sıraya kadar olan adaylarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamadan seçilebileceği, ancak 7 ve üstü sıralarda yer alan adayların zorlanacağı düşüncesindeyim''dedi.

AKBULUT, ''KOÇYİĞİT'İN ŞANSI YOK, MEHMET EMİRCAN'IN HAKKI 9. SIRA DEĞİL''

MHP 2. Bölge 5. sıra adayı Yalçın Koçyiğit'i değerlendiren Akbulut, Koçyiğit'in seçilemeyeceği düşüncesinde olduğunu, MHP'nin de diğer partiler gibi aday göstermek için aday gösterdiği isimlerden biri olduğunu ifade etti. Akbulut, Mehmet Emircan için ise şunları söyledi: ''Mehmet Emircan'ın şahsen tanırım. Çok kıymetli bir insan. Partilerimiz ayrı olabilir ama Aliağa'nın sevdiği simalardan birisi. DSP'nin durumu çok iç açıcı değil ama Mehmet Emircan'ın hakkı da 9. sıra değildi.''

DURMAZ, ''ALİAĞA'YI EN AZ BİR VEKİL TEMSİL ETMELİDİR''

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, ''Bakırçay Bölgesi, tarihi yanında tarım, deniz turizmi, limanları ve Aliağa’nın barındırdığı sanayi potansiyeli ile kendi başına sadece İzmir'de değil Türkiye'de de çok önemli bir değere sahiptir. İzmir’in genel sorunlarından farklı özel sorunları ve ihtiyaçları olan Bakırçay Bölgesi'nin mecliste temsili son derece önemlidir. Hatta Aliağa’nın ülke ekonomisi içinde sahip olduğu ağırlık, özgün ihtiyaç ve sorunları dikkate alınırsa Aliağa’nın dahi en az bir vekil ile temsili son derece önemli ve gereklidir''diye konuştu.

DURMAZ, ''NE YAZIK Kİ ADAYLARIN SEÇİLME ŞANSI YOK''

Genel Seçimlerde Bakırçay Bölgesi'ni temsil edebilecek bir milletvekilinin olamayacağı için üzgün olduğunu kaydeden Durmaz, şunları söyledi: ''Partimizin ön seçiminden çıkan sonuçlar nedeniyle partimizden Bakırçayı temsil edecek bir vekil adayı çıkamamıştır. Ak Parti’den 9. sırada aday gösterilen Sayın Tansu Kaya’nın ve MHP’den 5. sırada aday gösterilen Sayın Yalçın Koçyiğit’in de bulundukları sıralardan seçilme şansları olmadığı için ne yazık ki Bakırçay bölgemiz bu seçimlerle oluşacak parlamentoda temsil edilemeyecektir.''

AYDEMİR, ''BAKIRÇAY'I TEMSİL EDECEK TEK KİŞİ YALÇIN ÖZDEMİR'DİR''

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, ''Bölgemizin temsili bakımdan bulunduğu bölgeye emek vermiş, hizmet etmiş ve edecek olan bir isim Yalçın Özdemir. Diğer adayların şansının olduğunu pek düşünmüyorum. Adaylar arasında Bakırçay Bölgesi'ni temsil edecek tek kişi Yalçın Özdemir'dir'' dedi. Mehmet Emircan'ı da değerlendiren Aydemir, ''Mehmet Bey'e keşke daha üst sıralarda yer verilseydi bu sayede seçilme şansı daha yüksek olurdu. Ayrıca kendisi yöremizi bilen sorumluluğu olan bir kişidir. Seçim sırası, partisinin takdiridir'' dedi.

ÖZER, ''PARTİ OLARAK BÖLGEYİ TEMSİL ETMEMİZ BAŞKA BAHARA KALDI''

“Partimiz olarak Bakırçay Bölgesi'nin temsili başka bahara kaldı” diyen Hepar Aliağa İlçe Başkanı Ünal Özer, bağımsız aday Kemal Akça'yı destekleyerek bölgenin temsilini sağlayacaklarını ifade etti. Özer, “Bölgemiz ağır sanayisi tarımı tarihi ile göz ardı edilemeyecek bir bölgedir. Ancak tıpkı yüzde onluk seçim barajından dolayı meclisimizde temsili olmayan büyük çoğunluk veya oylar bölünmesin diye mecburen oy kullandığımız partiler gibi Bakırçay Bölgesi'nin temsilini sağlayamayacağız. Biz Hepar olarak sorumluluğu yüklenmiş bir şekilde evlatlarımızın geleceği için yüreğimizle düşünüp vazifemizi en iyi şekilde yapacağız ve 2. Bölge Bağımsız adayı Kemal Akça ile Bakırçay'ın sesi olacağız.” (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler