131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

CAMİ POLEMİĞİ BÜYÜYOR

15 Nisan 2016, Cuma 06:45

     


Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında başlayan cami polemiği giderek alevleniyor. AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un Aliağa’ya cami yapılmasına kendilerinin değil, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın karşı çıktığını söylemesinin ardından Başkan Acar da iddialara sosyal medyadaki hesabından cevap verdi.

Aliağa Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında, CHP gurubu adına Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör bir önerge vererek, Başkan Acar’a cami, okul gibi kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yetkisi verilmesinin yasal olmadığı belirtmiş, belediye meclisini bu yanlıştan dönmeye davet etmişti. Toplantı esnasında CHP’li meclis üyeleri tarafından verilen yazılı önergeyi okuyan Başkan Acar, “Camilere, okullara neden yardım ediyorsunuz? diye soruyorsunuz. Ben caminin boyasını, okulun arızalanan elektriğini, okulun kırılmış kapısını ya da tuvaletindeki kırılmış fayanslarını yaptırıyorum diye, eğer bana zimmet çıkaracaklarsa veririm. İçeri atacaklarsa onur duyarım” demişti.

“CEZAEVİNE GİRECEKSEM BENİM İÇİN ONURDUR”

Denetim komisyonunun bir müfettiş olmadığını belirten Acar, sözlerine şöyle devam etmişti, “Denetim Komisyonu oturur kendi düşüncelerini aktarır. Yasa ya da kanun değildir. Onun değerlendirmesi başkanlık tarafından yapılır. Başkanlık gereken işlemi yapmakla mükelleftir. Bu uygulama sadece bizim belediyemizde değil birçok belediyede de var. Kaldı ki bir önceki CHP döneminde de bununla ilgili karar alınmış, bu karar doğrultusunda uygulama yapılmıştır. Bu, geçmişte alınan bir karar olduğu için yeni belediye meclisimizde de böyle bir karar alınsın istedik. Zaten mevcut bir karar vardı. Yani Turgut Bey’e de bu yetki verildi. Bu yetki çerçevesinde gerekli yardımlarda bulunuldu. Eğer ben camiye yardım ediyorum diye, okula yardım ediyorum diye hakkımda cezai soruşturma açılacaksa hatta cezaevine gireceksem bu benim için onurdur.”

“ÖNERGE MÜFETTİŞ RAPORU DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANDI”

Önergeyi denetim komisyonu raporu doğrultusunda verdiklerini söyleyen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör, "Siz bir camiye yardım yapmak istiyorsunuz veya bir okulun çatısını yapmak istiyorsunuz, bunları tek madde olarak bildirirsiniz, meclise sunarsınız, meclis uygun görürse yine size yetkiyi verecek. Ama bu şekildeki yetki devri yanlış. Bu konuda takdir meclisindir. Yanlışlık varsa yine hukukçular ile konuşularak düzeltilir. Değiştirilebilir. Bu önerge müfettiş raporu doğrultusunda hazırlandı ” ifadelerini kullanmış, CHP gurubu tarafından verilen önerge meclisin ikinci oturumda CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmişti.

AKBULUT, YAYINLANAN HABERİ YALANLADI

Meclis toplantısında yaşanan bu tartışmaların ardından ilçede yayın yapan bir gazete ‘Camilere AK Parti Engeli’ başlığıyla haber yapmış, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da habere tepki göstererek önceki gün beraberindeki ilçe yönetimi ile İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve imar planında cami yeri olarak ayrılan arazide basın açıklaması yapmıştı. Akbulut, yapılan haberlerin iftira olduğunu söyleyerek Belediye Başkanı Serkan Acar’a yüklenip, cami yapılmasına kendilerinin değil Başkan Acar’ın karşı olduğunu, Acar’ın inatla cami yapılmasını istemediğini dile getirmişti. Akbulut, Başkan Acar’ın cami yapımına AK Parti’nin karşı olduğunu söyleyerek algı operasyonu yapmaya çalıştığını, gerçeğin böyle olmadığını, bu algıyı ortadan kaldırmak adına Eylül ayı meclis toplantısında bir kararı aldıklarını, bu kararın İmar komisyonunda oy çokluğuyla kabul edildiğini, o günden bu güne bulundukları alandaki kamulaştırma ve cami yapımı ile ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirterek, “ Birilerine rant sağlamak isteyen, yasaya uygun olmayan imarla ilgili bir şeyi gündeme getirdiğinde ‘hayır’ dememizle çıngar koparan bir belediye başkanı ve yönetimi ile karşı karşıyayız. AK Parti hiçbir zaman halkın özgürlüğünü kısıtlayacak işler yapmamıştır. Dini inançlarını, yaşantılarını daha da kolaylaştıracak işler yapmıştır. Okul, cami, yapılacak ne varsa hepsine AK Parti her zaman destek olmaya hazırdır. Meclisten geçen, oylanmış, alınmış kararlar da bunun ispatıdır. Hiçbir şeyin arkasına sığınma sayın başkan” diyerek tepkisini dile getirmişti.

“ANCA KONUŞURSUNUZ…”

Akbulut’un önceki gün yaptığı bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra Belediye Başkanı Serkan Acar da sosyal medya hesabında kısa bir açıklama yayınladı. Acar, yaptığı açıklamada, “35 milyon bıraktığınız borcun temizlenmesi, norm kadro, belediyenin kendi elektriğini üretmesi, battı çıktı kavşak projesi, son olarak okul ve camilere yapılan yardımların engellenmesi ile ilgili iktisadi, kanuni, ahlaki, vicdani, siyasi, içtimai, felsefi veya İslami anlamda haklı olduğunu tartışabilecek bir siyasi figür var ise buyursun canlı yayında tek tek tartışalım. Ama yok, anca konuşursunuz. Anca 2019 planı yaparsınız. Yapın bakalım hazırlıklarınızı, hazırlayın bakalım dosyalarınızı, atın bakalım iftiralarınızı, oynatın bakalım kalemlerinizi, nereye kadar? Söyleyeyim, en fazla yüce Mevla’nın karşısına çıkıncaya kadar. Sonra, işte o zaman bugün susarsak havale ettiğimiz ‘o’ makam, bu milletin tüm vebalini sizden soracak. Selam ve dua ile” ifadelerine yer verdi.

BİR PAYLAŞIM DA BAŞKANIN DANIŞMANINDAN

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu paylaşımından bir gün sonra danışmanı Ömer İşlek de sosyal medya hesabından verdiği mesajda, “Sakın kötü söz söylemeyin. Bir kişi için, bir kurumu ve gönüldaşlarını sakın lekelemeyin, incitmeyin. Nasıl olsa yakında okuyacak, dinleyecek ve seyredeceksiniz gerçekleri” şeklinde manidar ifadeler kullanıp tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin sinyalini verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler