131019098
29 Mart 2024, Cuma

HDP’DEN ‘HAYIR’ MİTİNGİ

15 Nisan 2017, Cumartesi 06:29

     


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Teşkilatı, yarın gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında partinin MYK Üyeleri ve İl Yöneticilerinin de katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda küçük bir miting yaptı.

Yarın yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde siyasi partiler son çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda, HDP Aliağa İlçe Teşkilatı, Demokrasi Meydanı’nda küçük bir miting düzenledi. Mitinge, HDP MYK Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, HDP İlçe Eşbaşkanı Zeynep Kaçar ve partililer katıldı.

“DİKTATÖRLÜKLERİNİ OYLAMAMIZI İSTİYORLAR”

Veysel Özbay, Demokrasi Meydanı’nda toplanan partililere hitaben yaptığı konuşmada, Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Özbay, “ İki parti kafa kafaya verdi ne idüğü belirsiz bir anayasa hazırladılar. Bu hiç kimsenin anayasası değil. Ancak adına referandum dediler, evet ya da hayır diye oylamamızı istiyorlar. Bu anayasanın içinde gençler yok, kadınlar yok, inançlar yok, emekçiler yok, yoksul halk kesimi yok. Kendilerinin diktatörlüğünün, tek adamlığının anayasasını bize dayattılar, bunu oylamamızı ve evet dememizi bekliyorlar. Getirmek istedikleri anayasanın içerisinde yargı, yürütme, yasama tek adama veriliyor. Meclisin egemenliği tek adama veriliyor. Ülkenin tapusu tek adama veriliyor. Peki, biz bunu onaylayacak mıyız? Tabiki de hayır diyeceğiz.” dedi.

“17 NİSAN’DA YENi BİR GÜNE UYANACAĞIZ”

Özbay’ın ardından söz alan HDP İlçe Eşbaşkanı Zeynep Kaçar da, parti olarak referandumda hayır diyeceklerini vurguladı. Kaçar, “Referandumdan evet de çıksa hayır da çıksa bu dünyanın sonu değil. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Ülkemiz kan gölüne döndü, herkes kanlı bir savaşın içerisinde. Buna hala evet denilir mi? Vicdanınız buna el verir mi? Elbette ki buna hayır diyeceğiz. Tek adam rejimine, faşizme hayır diyeceğiz. 17 Nisan’da yeni bir güne uyanacağız. Hayırlı bir güne uyanacağız.” İfadelerini kullandı.

“SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ”

HDP MYK Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün ise, partilerinin her zaman zulmün karşısında olduğunu belirterek, barış ve özgürlüğü savunduklarını kaydetti. 16 Nisan’da tek adam diktatörlüğüne hayır diyeceklerini söyleyen Üstün, “Biz bir arada, yeni bir yaşamı örmeye söz verdik. Bu topraklarda yüzyıllardır bir arada yaşıyoruz, kültürlerimizi birbirine ekleye ekleye yaşıyoruz. Yaşamımızın her evresinde hayır diyerek bize yapılan baskılara karşı duruyoruz. Zulme karşı duruyoruz. Bu topraklarda hangi kimlikten olursa olsun herkes eşit ve özgür yaşayacak. 7 Haziran’dan sonra, 2002’den bu yana iktidarda olanlar tek bir adamı başkan yaptırmaya kalktılar. Biz de ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dedik. O kadar önemli ki başkan olmaları karşılarındakilerine iyi bakmadılar. Onun için Sur’a, Cizre’ye saldırdılar. Biz de ‘Barış istiyoruz’ diye ses verdik. Hala barış istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, o tek adamı iktidar yaptırmayacağız. Tek bir kişiye bütün yetkileri teslim etmeyeceğiz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından partililer halaylar çekip, halk oyunları oynadı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler