131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“KONU ALİAĞA İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”

15 Mayıs 2015, Cuma 09:50

     


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Aliağa ilçesinde partililer ile bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa Seçim Bürosu'nda verilen kahvaltıda AK Parti milletvekili Aydın Şengül, 2. Bölge milletvekili adayı Tansu Kaya, 1. Bölge milletvekili adayı Ömer Sertbaş, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Aliağa Teşkilatı kurucu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile ilçe mahalle muhtarları hazır bulundu. Kahvaltının ardından partililere ve muhtarlara seslenen Binali Yıldırım, İzmir'in Aliağa'ya doğru kaymaya başladığını ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

YILDIRIM: İZMİR'İN 2023'E KADAR ULAŞIM SORUNU KALMAYACAK

"Sizlerin de bildiği gibi İzmir Aliağa'ya doğru geliyor. Çünkü Aliağa zenginlik merkezi. Bu zenginliğin içerisinde sanayi, enerji ve limanlar büyük yer kaplıyor. Haliyle merkez kuzeye doğru taşınıyorken İzmir-Çanakkale yolunu da bölünmüş hale getirdik. Toplamda 35 projemiz var. 5'i bitti. 16'sı fiilen yapılıyor. Projelerin devamında Balıkesir, Savaştepe, Kınık Bergama'dan İzmir'e gelen yolların birleştirilmesi de var. Hedeflerin tamamını 2023 yılına kadar tamamlayacağız. 2023'ten sonra İzmir için Kuzey-Güney aksı dahil ulaşım sorununu konuşmuyor olacağız."

"KONU ALİAĞA İSE HER ZAMAN VARIZ"

Aliağa'nın Türkiye'nin ekonomisine yön veren bir kent olduğunu kaydeden Yıldırım, yatırımların sürdüğü Aliağa'nın daha da gelişeceğini söyledi. Küçük hesapların terk edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Aliağa için her daim büyük düşünülmelidir" dedi. Yatırımların her ne olursa olsun yerel ve büyükşehir belediyeleri tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, yeni yatırımların bölge halkı için istihdam anlamına da geldiğini belirtti. Aliağa'nın hayrına olacak her türlü girişimde en önde durmaya hazır olduklarına dikkat çeken Yıldırım, diğer partilerden gelen projeleri destekleyebileceklerini ifade etti.

AK Parti'nin her daim hizmet partisi olduğunu ve olacağını sözlerine ekleyen Yıldırım, Darbe anayasasının değiştirilmesi ve daha özgür hareket edilebilmesi için 7 Haziran Genel Seçimleri'nde 400 milletvekili çıkarmalıyız" dedi.

Konuşmasının ardından ilçe muhtarları ile bir süre sohbet eden Binali Yıldırım, muhtarların sorunlarını bire bir dinleyerek, yardımcılarına not aldırdı. Yıldırım, daha sonra ilçeden ayrıldı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler