131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BİR ÇIKIŞ DA LAÇİNEL’DEN

15 Haziran 2017, Perşembe 06:27

     


CHP İlçe Başkan aday adaylığını açıklayan Sebahattin Yeşiltepe’nin ardından, partinin eski yöneticilerinden Yücel Laçinel de çarşaf liste çağrısı yaptı.

2014 yerel seçimlerinde CHP’nin güçlü olmasına rağmen parti içi çekişmeler ve ayrışmalardan dolayı seçimi kaybettiğini vurgulayan Laçinel, kongre sürecine girilen şu günlerde yaşanan süreçten ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

ÇARŞAF LİSTE ÇAĞRISI

CHP’nin Aliağa’da başarılı olmasının yolunun güçlü parti, güçlü muhalefet anlayışından geçtiğini ifade eden Yücel Yaçinel, birlik ve beraberlik içinde sürecin tamamlanması gerektiğini, kendisinin herhangi bir göreve talip olmadığını söyleyerek “Buradan aday olan arkadaşlarımıza sesleniyorum gelin bu partiyi bölmeyin ayrıştırmayın. Aday arkadaşlar üye olanlara ve halka karşı sorumlu olduğunuzu bir kez daha düşünün ve seçime çarşaf listeyle gidilmesi için çaba sarf edin. İnsanların özgür iradesine ipotek koymadan, demokratik bir şekilde, herkesin demokratikçe seçme ve seçilme hakkını kullanması sağlanmış olur. Böylece delege olan arkadaşlar kimsenin adamı veya bir gurubun adamı olmaz partinin delegesi olur. Partililer arasında bölünme olmaz isteyen istediği kişiye oy verir.” dedi.

Çarşaf listenin demokrasinin bir gereği olduğunu ve parti adına olumlu sonuç doğuracağını belirten Laçinel “Partimiz adına bir başarı istiyorsak ben duygusunu yok edip biz olmayı öğrenmeliyiz partimize önderlik etmiş meclis üyesi ilçe başkanlığı belediye başkanlığı yapmış parti büyüklerimizin bütünleşme ve bir araya gelinmesi için sorumluluk almaktan kaçmamaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“DURMAZ’IN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”

Kongre sürecinde İlçe Başkanı Özcan Durmaz’a büyük görev düştüğünü ve kongre süreci gelmeden önce üyelere çağrı yaparak bu konuyu değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Yücel Laçinel “Sayın ilçe başkanımızın sağ duyusuna güveniyor partimizi toparlamak adına gerekli çalışmaları ve çağrıları yapacağına inanıyorum. Birlik beraberlik içinde seçimleri sırtlayacak bir yönetim oluşturulabilir. Ayrıca seçimlerde partiyi taşıyacak kadroların oluşumunu yaparken seçimde görevlerinden ayrılmayacak kişilerden oluşturulmalıdır. Böylece seçim üstü parti yönetimi değişikliği yaşanmaz ve yönetimin çalışma performansı düşmez.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler