131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

“NİYETLERİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK”

15 Ağustos 2015, Cumartesi 11:28

     


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun erken genel seçime gidilebileceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren muhalif siyasi partilerin Aliağa ilçe başkanları, AK Parti’nin 7 Haziran’dan bu yana ülkeyi oyaladığı görüşünde birleşti.

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden de olumlu sonuç çıkmayınca “milli iradeye başvurma zarureti tek ihtimal haline gelmiştir” şeklinde açıklama yaparak erken seçim sinyali veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını muhalif siyasi partilerin Aliağa’daki ilçe başkanlarına sorduk. Başkanlar, AK Parti’nin tekrar tek başına iktidar olmanın yollarını aradığını belirterek, bunun için ülkeyi tekrar genel seçime götürme hevesinde olduğunu söylediler.

“KENDİ İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEK İSTİYORLAR”

Türkiye’nin hükümetsiz kalmasının sebebinin AK Parti olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, AK Parti’nin sınırlı bir zamanda yapılacak olan koalisyon görüşmelerini zamana yaydıklarını belirterek; “Adına koalisyon görüşmesi deme zahmetine bile katlanmayıp “istikşafi” diyerek ne olduğunu bilmediğimiz bir kavramla süreci tarif etmişlerdir. Türkiye’ye zaman kaybettirmişlerdir. Asıl niyetlerinin bir koalisyon kurmak olmadığı, kendi partilerinin iktidarını sürdürmek olduğu apaçık ortada. Bu süreçte sanki arkalarında bir siyasi destek varmış gibi her türlü önemli atamaları, her türlü ülkeyi neredeyse iç savaşa sokacak derinlikteki dış politikayı sürdürmüşlerdir” dedi.

“UMARIZ MHP İLE KOALİSYON KURARLAR”

“Milli irade” sözünü dilinden düşürmeyen AK Parti’nin 7 Haziran’dan sonraki süreçte milli iradeyi önemsemediğinin ortaya çıktığını kaydeden Durmaz; “Türkiye ne yazık ki bir erken seçime götürülmek istenmektedir. Öyle anlaşılıyor ki AK Parti kendisi tek başına iktidar oluncaya kadar ülkeyi seçime hazırlayacak. Şimdiye kadar milli iradeyi dilinden düşürmeyen AK Parti’nin milli iradeyi hiç te önemsememiş olduğunu bu koalisyon görüşmelerinde gördük. Umarız MHP ile bir koalisyon hükümeti kurarlar. Kurmazlarsa da halka gideceğiz. Halkımız ne diyorsa başımızın üstündedir” diye konuştu.

“TERÖRÜN OLDUĞU ORTAMDA NASIL SEÇİM YAPACAKLAR”

Koalisyon görüşmeleri ile ilgili sürecin tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti’nin bu süreçte MHP ile de koalisyon görüşmelerinde bulunacağını kaydetti. Bu görüşmeden çıkacak sonucunu beklediklerini belirten Aydemir; “ AK Parti erken seçim istiyor ama ülkemizin son günlerdeki durumuna baktığımız zaman, ekonomik durum olsun, iç karışıklıklar olsun bu ortamda erken seçime gitmek sağlıklı olmaz. Özellikle güneydoğu illerinde terör olayları yaşanırken nasıl erken seçime gideceksiniz. Kimin güvenliğini sağlayıp ta seçime gideceksiniz. Böyle bir ortamda seçime gitmek akıl işi değil. Neticede TBMM’de 550 milletvekili var. Bir sürü koalisyon alternatifleri var. Ama hiçbirisini değerlendirmiyorlar. Başından beri erken seçimi kafaya takmışlar. Erken seçim ülkenin pek hayrına görünmüyor” dedi.

“TEK BAŞLARINA İKTİDAR OLMANIN YOLLARINI ARIYORLAR”

HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay’da benzer görüşleri savunarak AK Parti’nin koalisyon görüşmelerinde samimi davranmadığını, süreci uzatarak ülkeyi erken seçime götürmek niyetinde olduğunu ifade etti. Olası bir erken seçimde HDP olarak oylarını arttırıp tekrar TBMM’de yer alacaklarını söyleyen Özbay; “AK Parti koalisyon kurmak niyetinde değil. Süreci uzatarak yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını arıyorlar. Bunun için de ülkeyi tekrar seçime götürme çabası içindeler. Bugüne dek koalisyon görüşmeleri ile halkı oyaladılar. Bu süreçte üzerinde durulması gereken en önemli konusu kalıcı barışın sağlanmasıdır. Her geçen gün ölüm haberleri alıyoruz. Memleketimizin çocukları ölüyor. Bu kaos ortamına bir an önce dur denilmesi lazım. HDP her zaman olduğu gibi bu gün de barış partisi konumundadır. Kalıcı barışın sağlanması için bu tavrını sürdürmeye de devam edecektir” ifadelerini kullandı.  (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler