131019098
16 Nisan 2024, Salı

AK PARTİ’DEN ‘NEREDE KALMIŞTIK’ PROJESİ

15 Ekim 2021, Cuma 06:27

     


AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım ve yönetimi, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda öne çıkan konu ise Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Nerede Kalmıştık’ projesi oldu.

AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım ve yönetimi ‘Nerede Kalmıştık’ projesiyle ilgili olarak haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında görüş alışverişinde bulundu. Proje hakkında bilgi veren Şule Akman Yıldırım, “AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığımız çeşitli nedenlerle eğitimleri yarıda kalmış kadınlarımızın okullarını bitirebilmeleri için ‘Nerede Kalmıştık?’ Eğitim seferberliği başlattı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin de destek verdiği proje ülke çapında yürütülüyor. Bizler de Aliağa'da bu projenin en etkin şekilde uygulanması için kadınlarımıza rehberlik ediyoruz. Eğitimi yarıda kalmış kadınlarımızın diplomalarını almalarını istiyoruz. Çünkü eğitim bir toplumun güç kaynağıdır. Hele ki kadınlarımızın eğitimlerini tamamlamaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları son derece önem arz etmektedir” dedi.

“Kadınlarımıza adeta yaşam koçluğu yapacağız”

Projenin kapsamı hakkında da açıklamada bulunan Yıldırım, “Bu projeyle 81 ilimizde açık öğretim liselerimiz ve halk eğitim merkezlerimiz, kadınlarımızı hem diploma sahibi yapacak hem de mesleki beceri kazandıracak. Bizler de kadınlarımıza adeta yaşam koçluğu yapacağız. Gönüllü eğitim rehberi olarak kadınlarımızın yanlarında bulunacağız. Cumhurbaşkanımız da ‘okumamış, okuyamamış ya da okutulamamış her bir kız çocuğu toplum, millet ve ülke için çok büyük bir kayıptır’ diyor. Biz de bu bilinçle ilçemizde eğitimini tamamlamamış kadın bırakmamayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler