131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EMEK PARTİSİ'NDEN İZBAN GREVİNE DESTEK

15 Kasım 2016, Salı 06:10

     


EMEK PARTİSİ'NDEN İZBAN GREVİNE DESTEK

İşçilerin talepleri kabul edilmeli

İZBAN işçilerinin geçen hafta başlattığı greve bir destek de Emek Partisi İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci'den geldi. Demirci yaptığı açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi grevdeki İZBAN işçilerinin taleplerini kabul ederek İzmirlilerin ulaşım çilesine de son vermelidir." dedi.

İZBAN çalışanlarının insani ve haklı talepleri için verdiği mücadele karşısında uzlaşmaz ve saldırgan tutum alınmasını eleştiren Demirci şunları söyledi: "Belediyeciliğin kamusal hizmet olduğunu unutan ve belediyeyi şirket yönetimine çeviren anlayış bizi öfkelendirmektedir. Topluma hizmet üretmekle kar yapmak aynı değildir."

İZBAN grevinin önemine değinen Demirci "OHAL şartlarında grev yapabilmeyi ve bunu tek vücut halinde sürdürebilmeyi başarmış olması sadece İzmirli emekçilerin değil mücadeleden yana tüm işçilerin umudu ve gururu olmuştur." dedi.

Grev hakkını işçilerin hak alma mücadelesi için tek mücadele olanağı olduğunu belirten Demirci, şunlara dikkat çekti: "Grev mücadelesi yalnız işçilerin ekonomik sosyal hakları için değil; işçilerin, emekçilerin halkın demokrasi ve eşitlik mücadelesinin de en güçlü manivelasıdır. Büyükşehir belediye başkanı hükümetin kendisiyle ilgili açtığı haksız davaları protesto etmek için de belediye işçilerinin iş bırakma eylemleriyle sokağa çıktığını unutmamalıdır."

Mücadele içinde sadece İZBAN işçileri olmadığını vurgulayan Demirci, "Aliağa’da Petkim ve Tüpraş işçileri benzer bir toplu sözleşme sürecine başlayacaklar ve onlar içinde durum çok farklı olmayacaktır." dedi.

"İZMİR İZMİRLİLERİNDİR"

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da eleştiriler yönelten Demirci, "İzmir şehri İzmirlilerindir, şirketlerin değildir" dedi. Demirci, Aziz Kocaoğlu'nun şirketlere sağladığı kolaylıkları şöyle sıraladı: "Kültür Parkı bir takım inşaat ve emlak tüccarlarına pazarlayan, İzmirlilerin itirazlarını küçümseyen, yok sayan kendisidir. Efem çukuru bölgesinde İzmir’in içme suyu kaynaklarını kirletme, zehirleme pahasına koca ormanı, orman köylerini ve yeraltı suyunu çevre düşmanı altın tüccarlarına pazarlarken de İzmirliyi küçümsemiştir. Foça'da havayı denizi yeraltı suyunu, tarihi, tarımı, balığı İzmir halkının yardım çığlığına rağmen demir çelik patronlarının zehirlemesine müsaade eden de kendisidir. Aliağa’dan Bergama'ya kadar SOCAR şirketine yok ettiren, pazarlayan da kendisidir."

İzmirlilerin Aziz Kocaoğlu'dan tek bir fayda görmediğini söyleyen Demirci "Kendisi İzmirli tüccar ve patronlar ne isterse onu yapmıştır. En son olarak da Çiğli-Aliağa seferini “taşeron” kullanarak çalıştırarak grev kırıcılığı yapmıştır." dedi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler