131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İZBAN GREVİNDE AK PARTİ-CHP ATIŞMASI

15 Kasım 2016, Salı 06:13

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, sosyal medya hesaplarında karşılıklı yaptıkları paylaşımlarla İZBAN’daki grev ile ilgili birbirleriyle atıştı.

İZBAN işçilerinin maaşlarına yapılan zam miktarını yeterli bulmadıkları gerekçesiyle başlattıkları grev sürerken siyasiler de yaşanan durum ile ilgili görüşlerini dile getiren açıklamalar yapıyor. Yapılan açıklamaların içeriği çoğu zaman siyasilerin birbirlerini suçlamaları şeklinde oluyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir mesaj paylaşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, yaşanan grevin arkasında hükümet temsilcilerinin yattığını ima etti. Durmaz, İZBAN işçilerine teklif edilen zamlı maaşların listesini paylaşarak, paylaşımın üzerine, “Aşağıdaki yazıyı Cihan Türsen paylaşmış, son derece aydınlatıcı. Okunmalı. İZBAN'da ucuz siyaset. AK Sendika Demiryol- İş Sendikası'nın İzmir İZBAN dışında aktif grev yaptığı başkaca büyük kent var mı? İZBAN, TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50-50 ortaklı kuruluşudur. Torbalı hattı için açılış programı Binali Yıldırım'a göre değiştirilen İZBAN'da iş greve gelince yüzde 50 ortaklık saklanıyor? Aziz Başkan nezaket gösterip değinmiyor. Ak Partililer grevi biz bitirdik diye törene gelecekler. Tamam ucuz siyaset ama bunları halk bilmeli." notunu ekledi.

“DURMAZ’IN AÇIKLAMALARINA GÜLDÜK”

Özcan Durmaz’ın bu paylaşımının ardından AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşarak Durmaz’a yüklendi. İZBAN’daki grev nedeniyle halkın yaşadığı mağduriyeti anlatan haber görsellerini paylaşan Akbulut, paylaştığı mesajda, “Yine duvara tosladın Sayın İlçe Başkanı Özcan Durmaz. İZBAN’da yine çuvalladınız. Sabahleyin sosyal medyayı açtığımda şaşırmadığım ama yazmak ihtiyacı hissettiğim CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın açıklamasına, kahvaltı yaptığımız esnaflarla çok güldük. İZBAN ile ilgili yine acemice, kendi yapamadıklarını başka taraflara çamur atarak kapatabileceklerini düşünen bir beyin yapısını gördük. İZBAN’ı rezil ettiniz. Ülkenin en masrafsız metro hattını yıllarca bitiremediniz. Filmlere konu oldu İzmir Metrosu. Bu işe de yine el attık, biz bitirdik. Ama işletmeyi dahi beceremiyorsunuz. Ak Sendika deme aymazlığına düşmüşsünüz, aşağıda paylaştığım gazete sayfalarında Ak Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkan Vekilimiz Bilal Doğan'ın sendika ve İZBAN'la ilgili açıklamalarını, acemice açıklamalar yapmamanız için acil okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca; ucuz siyaseti siz iyi bilirsiniz. İzmir halkı artık sizin bu çamur atmalarınıza inanmıyor. Yine bu grev krizini de bizim çözeceğimizden şüpheniz olmasın. İlk seçimlerde İzmir ‘Ak belediyecilik’ diyecek. Bu son çırpınışlarınız.” İfadelerini kullandı.

“İZMİR KAMUOYU BUNU YEMEZ”

Sosyal medyada yapılan bu karşılıklı atışmaların ardından konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Her şeyin ortada olduğu bir konuda ucuz siyaset ve ucuz spekülasyon yapmanın bir anlamı yok. İZBAN, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 yüzde 50 ortaklığında bir şirkettir. Şirketin sorumluluğu hem TCDD’ye, dolayısıyla hükümete, hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Üstelik de bu dönemin yönetim sorumluluğu yani dönem başkanlığı TCDD’dedir. Mesele gayet açıktır. OHAL döneminde her türlü grev, gösteri engellenirken bu grevin nasıl yapıldığını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu grev üzerinden belediye çalışmalarını zayıf göstermek, belediye ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor. Bu yolla siyasi rant devşirilmeye çalışılmaktadır. Bu yapılanları da İzmir kamuoyu görmektedir. Buralardan kimse ben bunu çözdüm deyip siyasi rant devşiremez, İzmir kamuoyu bunu yemez” diye konuştu.

“HÜKÜMET GÖLGE ETMESİN YETER”

Yaşar Akbulut’un şahsi sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımdaki üslubunu de eleştiren Özcan Durmaz, “Yaşar Bey, bitmeyen metro derken şehirleri karıştırmış olmalı. İzmir’in bitmeyen metrosu yok ama Ankara’nın 15 yıldır bitmeyen metrosunu en sonunda Ulaştırma Bakanlığı devralmak zorunda kaldı. Onu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bitmeyen projelerine bakarak konuşmalı. Ayrıca bizim hiçbir zaman çamur siyaseti ile işimiz olmadı. Aliağalı hemşehrilerimiz ikimizin paylaşımlarına da bakarlarsa çamur siyasetini kimin yaptığını, üsluptan ve seviyeden anlayacaklardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN’ı tamamen kendi kaynakları ile inşa etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 kilometrelik demiryolu maliyetini Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı demiryolu maliyetinin üçte biri fiyatına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ise yarı fiyatına mal etmektedir. Hükümet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına gölge etmesin yeter. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir kaynak istemez, kaynakları zaten Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri tüketiyor” dedi.

“MİLLETE IZDIRAP ÇEKTİRİYORSUNUZ”

Yaşar Akbulut ise, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımın arkasında olduğunu belirterek, “Her zaman olduğu gibi bu sıkıntıyı da yine biz çözeceğiz. Bunlar bir işi beceremedikleri zaman hemen hükümete çamur atıyorlar. AK sendika gibi ifadeler kullanarak konuyu farklı noktalara taşıyorlar. İzmir’i siz yönetiyorsunuz. Hükümet değil. Bu işi de çözün bir zahmet, millete ızdırap çektiriyorsunuz. Sonra da çıkıp AK Parti’ye çamur atarak grevi bunlar yaptırıyor diyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler