131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP’DE YENİ YÖNETİM GÖREVE BAŞLADI

15 Aralık 2017, Cuma 07:06

     


Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kongrenin ardından CHP’nin yeni ilçe yönetimi dün mazbatasını alarak göreve başladı. Yeni yönetim Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra parti ilçe binasında ilk toplantısını yaptı.

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Aliağa İlçe Başkanlığı kongresinde, yeniden CHP İlçe Başkanlığına seçilen Özcan Durmaz ve yeni yönetimi İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Yeni yönetim buradan Cumhuriyet Meydanı’na geçerek Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydandaki partililere hitap eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Partimizin yeni dönemde birlikte çalışacağımız yöneticilerini seçtik. Partimizin düne ilişkin muhasebesini yaptık ve kendimize geleceğe ilişkin yeni bir vizyon oluşturduk. Bu gün mazbatamızı aldık ve mazbatamızdan sonra da geleneksel hale getirdiğimiz kurucumuzun, kurtarıcımızın, Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına geldik. Çelengimizi, saygılarımızı ve sevgilerimizi sunduk. Minnetle andık. Kendisinin hem CHP’yi hem ülkemizi kurarken bize göstermiş olduğu yolda, önümüze koymuş olduğu hedefe sonuna ve sonsuza kadar yürüyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Kendisine rahat uyumasını söylüyoruz. CHP olduğu sürece, cumhuriyete, onun ilkelerine, kurucu değerlere bağlı yurttaşlar olduğu sürece, cumhuriyetin çocukları olduğu sürece hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni yere düşüremeyecek, hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar veremeyecek. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dönem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine, özgürlüklere, hakka, hukuka, adalete en derin saldırıların yapıldığı bir dönem. Biz bütün bunlara rağmen hiç umudumuzu kaybetmedik. Geleceğe olan umudumuzu karartmadık. Biliyoruz ki bu ülkenin aydınlığa gönül vermiş, cumhuriyete gönül vermiş, Atatürk’e ve onun ilkelerini gönül vermiş, bu ülkenin varlığına ve bağımsızlığına kendini kurban etmeye hazır evlatları olduğu sürece Atatürk’ün söylediği gibi cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Biz, onun emanetini sonsuza kadar yaşatacağımızı burada bir kez daha kendisine söylüyoruz. Bir kez daha partililerimiz ile birlikte söz veriyoruz. Buradan önce Aliağa’ya sonra Türkiye’ye haykırıyoruz, CHP varsa Atatürk var, CHP varsa cumhuriyet var. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk.” ifadelerini kullandı.

Durmaz ve beraberindeki partililer Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninin ardından parti ilçe binasına geçerek yeni yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler