131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

“PROJELERİMİZ VATANDAŞIMIZIN EKONOMİSİNE DOKUNACAK”

16 Ocak 2019, Çarşamba 06:37

     


CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, Aliağa ile ilgili projelerini ve hedeflerini anlattı. Eroğlu, vatandaşların ekonomik ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirecekleri projelerle onların yaşam koşullarını kolaylaştıracaklarını belirterek, “Projelerimizle ilk önce vatandaşımızın ekonomisine dokunacağız.” dedi.

2014 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aliağa Belediye Başkan Adayı olan, 2019 Yerel Seçimleri için de aday adaylığını açıklayan İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, sürdürdüğü seçim çalışmaları ve süreçle ilgili geçtiğimiz günlerde Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunmuştu. Eroğlu, Aliağa ile ilgili projeleri ve hedefleriyle ilgili de bilgiler verdi. İlçenin çözüm bekleyen sorunlarını çok iyi bildiğini vurgulayarak, projeleri hakkında kısa bilgiler veren Eroğlu, Aliağa için doğru planlanmış birçok projesi olduğunun altını çizdi.

Lojistik Köy Projesi…

Projeleri hayata geçirmeden önce, her zaman olduğu gibi ilk öncelikli işin planlama olduğunu bir kez daha ifade eden Barış Eroğlu, şehrin planlamasının hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyerek, “Burası bir sanayi ve liman kenti. Burada lojistik depolama alanları yok. Bizim bu eksikliğe çözüm olarak lojistik köy projemiz var. Hibe fonlarla bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. AB’den hibe fonlarla da finansmanına katkı sunacağımız bir proje. Türkiye’de AB hibe fonlarıyla yapılmış birçok lojistik köy projesi var. Bu lojistik kent projesinin içinde konteyner depolama alanlarının yanı sıra soğuk hava depoları da olacak.” diye konuştu.

Çocuk Gündüz Bakım Evi, Kadın Sığınma Evi, Öğrenci Misafirhaneleri…

Yaşlı nüfusa yönelik projelerinin olduğunu belirten Eroğlu, “Yaşlı Bakım ve Konuk Evi. Geçen dönemin projelerinden biriydi. Bunu belediye eliyle hayata geçireceğiz. Öte yandan Çocuk Gündüz Bakım Evi projemiz var. Biliyorsunuz Aliağa’da daha önceleri vardı, ancak belediye tarafından kapatıldı. Kadın Sığınma Evi ile Kız ve Erkek Öğrenci Misafirhaneleri de yine bu kapsamda yapmayı düşündüğümüz projelerimizden.” ifadelerini kullandı.

“Aliağa, engelli bireyler için de yaşanabilir bir kent olacak”

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, engelli vatandaşlarla ilgili eğitim ve iş merkezi projelerinin olduğunu dile getirdi. Eroğlu, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik olan eğitim ve iş merkezi projesi, Aliağa ve çevresinde yaşayan engelli bireylere ve daima onların yanında olan ailelerine çok daha iyi koşullarda yaşamaları için eğitim ve istihdam olanakları sunan bir yapı olacak. Engelli vatandaşlarımızın da mesleki yaşamda yer almaları için bu projemizi de oldukça önemsiyoruz. Aliağa engelli bireyler ve aileleri için her anlamda yaşanabilir bir kent olacak.” dedi.

“En önemlisi ekonomik ihtiyaçlar”

Eroğlu, vatandaşların ekonomik ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirecekleri projelerle onların yaşam koşullarını kolaylaştıracaklarını belirterek, “Projelerimizle ilk önce vatandaşlarımızın ekonomisine dokunacağız. Ben gerek il başkanlığımız, gerek genel merkezimizde yapmış olduğum sunumlarda şunu anlattım. İnsanların günlük yaşamdaki ihtiyaçları, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları olarak üçe ayrılır. En önemlisi, olmazsa olmazı ekonomik ihtiyaçlardır. Daha sonra sosyal ihtiyaçlar, sonrasında da kültürel ihtiyaçlar gelir. Bizim projelerimizde öncelik sorası böyledir.” diye konuştu.

“Tarımsal üretim yeniden canlanacak”

Geçen dönemden Spor ve Yaşam Kompleksi, Su Sporları Merkezi gibi projelerinin olduğunu söyleyen Barış Eroğlu, “Benim bu bölge için çok önemli gördüğüm bir proje de Meyve ve Sebze Hali Projesi. Biz buraya, Gediz ve Bakırçay Ovası’nın ortasına meyve ve sebze halini kurduğumuz zaman eken, biçen vatandaşımızın ürününü tarlasından alıp, kurduğumuz halde paketleyip satışını yapacağız. Tarımsal üretimi yeniden canlandıracağız. Bu proje, geçen dönem aday olduğumda da dile getirdiğim ve çok inandığım bir proje.” dedi.

“Açık ve kapalı düğün salonları inşa edeceğiz”

Aliağa merkezinde hem belediye eliyle hem de özel yatırımcıları teşvik ederek açık ve kapalı düğün salonları inşa edeceklerini, Aliağa’nı bu yönde de büyük eksikliğinin olduğunu ifade eden Eroğlu, “Düğün salonları da doğru bir planlama ile yapılmalı. Örneğin yapacağınız düğün salonlarının otopark sıkıntısı olmamalı. Çok katlı ve aynı anda birden fazla düğünün yapılabileceği alanlar olmalı. Bizim bu konudaki projelerimiz de böyle olacak. Yeni Şakran ve Helvacı’daki düğün salonlarının da yenilenmesi, buralara da daha kullanışlı düğün salonlarının inşa edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Halk Market ve üretim çiftlikleri kuracağız”

Tarım ve hayvancılığı destekleme noktasında, Kapalı Hayvan Pazaryeri ve bunun yanında bir üretim çiftliği kuracaklarını vurgulayan Barış Eroğlu, “Kapalı Hayvan Pazaryeri projesini hayata geçireceğiz. Meraları da ıslah edeceğiz. Aliağa’da çok sayıda meramız var. Oraların ıslahını yaparak hayvancılığı teşvik edip üretim çiftliği kuracağız. Bu aynı zamanda şunu da beraberinde getirecek. İlçe merkezine birkaç noktada et ve süt ürünleri satım merkezleri kuracağız. Sebze ve meyveyi vatandaşa nasıl ucuza ulaştırıyorsak et ve süt ürünlerini de vatandaşlarımıza ucuza ulaştıracağız. Bu et ve süt ürünleri satım merkezlerinin adı da Halk Market olacak. Halk Market Projesi ile de vatandaşlarımızın ekonomisine dokunacağız.” ifadelerini kullandı.

“Şehirlerarası Otobüs Terminali trafik yoğunluğunu kesecek”

Şehirlerarası Otobüs Terminali projesini de açıklayan Eroğlu, “Bu da geçen dönemki açıkladığımız projelerimiz arasındaydı. Aliağa’yı İzmir’in kuzeyinde son durak olarak düşünerek, buradan sonraki yerleşim yerlerine gidecek olan yolcuları trenle ulaşım sağlamalarına imkan tanıyacağız. Bu proje ile amacımız biraz da İzmir’in kuzey aksının trafik yoğunluğunu kesmek. Bu yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile entegre yapılacak bir proje. Bunun yanı sıra, Aliağa’nın otopark sorununu çözecek modern yer altı otoparkları, antik kentlerle ilgili çalışmalar, Kent Ormanı oluşturmak da öncelikli projelerimiz arasında. Bunlarla ilgili detayları da ilerleyen süreçte yeniden vatandaşlarımızla paylaşacağım.” dedi.

“Günün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup, geleceği de kurgulayarak…”

İlçenin kronik sorunlarına akılcı çözümler üreteceklerini söyleyen Barış Eroğlu, projeleri yap boz değil, bu günün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup geleceği de kurgulayarak hayata geçireceklerini vurguladı. Eroğlu, “Aliağa’nın en önemli sıkıntılarından birisi de yağmur suyu hatlarının kanalizasyon hattına bağlı olması. Yağmur suyu, kanalizasyon hattı gibi ayrı bir hatta akmalı, bir yerde toplanmalı, ya da bir dereye deşarj edilmeli. Yağmur suyu ile kanalizasyonu aynı hatta bağlarsanız yağan her yağmurda kanalizasyon hatları taşar. Aliağa’da bu sıkıntı zaman zaman yaşanıyor. Bu çok önemli bir sorun. Bununla ilgili de yine hibe fonlarla yapacağımız projemiz olacak. Kentin mevcut eksikliklerini hızlı bir şekilde giderip yeni bir kent alanı planlamamız gerekiyor.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler